„Дунав мост 2” ще бъде прекръстен на „Нова Европа”

 „Дунав мост 2” ще бъде прекръстен на „Нова Европа” | StandartNews.com

София. „Новият мост над река Дунав ще се казва "Нова Европа". Румънската страна твърдо държеше за това име и беше подкрепено и от нашите специалисти". Това съобщи министърът на транспорта Данаил Папазов в предаването „Седмицата" по „Дарик" радио.

Министърът не пожела да коментира решението на президента Росен Плевнелиев да не присъства на откриването на „Дунав мост 2". "Това е държавният глава и той е взел такова решение. Бяхме направили много сериозна подготовка и празникът се получи", каза Папазов и изрази съжаление, че откриването не е получило достатъчен отзвук в страната. „Важно е, че хората на място, които бяха на моста, усетиха тръпката. Почти всички бивши министри присъстваха на откриването. Абсолютно всички бяха лично поканени, но нямаше на откриването нито един от предишните премиери", допълни Папазов.

На въпроса дали правителството може да бъде зависимо от избора на човек за определен пост, транспортният министър отговори, че той не вижда подобна зависимост и продължи с това, че харесва начинът, по който ще работи с Пламен Орешарски.

"Аз познавам Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, там има много добри специалисти. До момента никого не съм сменил в министерството, дал съм шанс на всички да работят в нови условия при поставяне на ясна и конкретна задача", каза още Папазов. Той бе категоричен, че ако не види промяната в действията и състоянието на дружествата, която очаква, ще вземе по-строги мерки. „Първо гледам заместниците на сегашния екип. За мен е важно да се познава системата отвътре. Винаги се оглеждам първо за експерти в съответния бранш", допълни още министъра на транспорта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай