"Атака" не седна на масата за преговори на ГЕРБ

 "Атака" не седна на масата за преговори на ГЕРБ | StandartNews.com

София. Представителите на "Атака" не дойдоха на насрочените за днес по обяд преговори с ГЕРБ за състава на новото правителство. Депутатите на Волен Сидеров обявиха, че се опитали да се свържат с преговорния екип на Бойко Борисов, от който да поискат пряко излъчване на консултациите, но така и не успели.

"Имали сме горчив опит. Лъгали са ни в очите, в това число и ГЕРБ. Те бяха длъжни да поставят своите важни точки преди тези срещи в зала „Запад". Говори се за тези 18 точки, но къде са те, никой не знае", заяви пред журналисти лидерът на „Атака" Волен Сидеров.

„Нека го знаят всички. А ГЕРБ ги приема като срещи за коледарските празници. Това не е шоу, а сериозна политика – управлението на България. От тези 18 точки аз чух за две – саниране на жилищата и Закона за средното образование. За „Атака" важните въпроси са здравеопазването, пенсиите, отварянето на предприятия, истински инвестиции – не от Брюксел, използване на златните залежи на страната и още редица други. Нека всеки си направи изборите кой работи за задкулисие и кой за прозрачност", коментира още той.

Още снощи лидерът на "Атака" обяви, че партията му няма да отиде на преговорите, ако те не се излъчват пряко по медиите и бъдат прозрачни. „Нашият народ нито е глупав, нито ниско интелигентен, за да не знае какво става в тази зала. Защо ГЕРБ бяга от публичност? Ние не приемаме това задкулисие", каза още Сидеров.

"Стандарт" вече писа, че Бойко Борисов смята да направи референдум за властта. В понеделник той ще събере 200 души от елита на партията на разширено заседание в НДК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай