40 000 социалисти се събират на Бузлуджа

40 000 социалисти се събират на Бузлуджа | StandartNews.com

Габрово. Около 40 000 привърженици на БСП се очаква да се съберат на Бузлуджа за традиционния събор на левицата. Те ще пристигнат със 700 автобуса.

За пръв път от 13 години не Сергей Станишев, а Михаил Миков ще говори пред симпатизантите от като новоизбран председател на социалистическата партия.

Съборът по повод 123-ата година от началото на социалистическото движение у нас започва в 10 часа.

На 2 август 1891 г. Димитър Благоев и други български социалдемократи в подножието на върха тайно провеждат Бузлуджанския конгрес, на който се създава Българската социалдемократическа партия. На 10 февруари три години по-късно БСДП се слива с Българския социалдемократически съюз в Българска работническа социалдемократическа партия.

Тази година мотото е "Силна БСП - единна левица".

Предвидена е развлекателна програма под наслов "Българската левица има таланти", в която ще участват танцови състави и популярни изпълнители. От 17:00 до 20:00 часа ще има турнир по пейнтбол, организиран от Младежкото обединение в БСП.
Предвижда се в турнира "Честна игра" да се включат освен младежи - социалисти и млади депутати от левицата. Над 2500 души от Старозагорска област са заявили участие в Бузлуджанските събития, два пъти повече от миналата година.

Във връзка с провеждането на събора ще бъде ограничено движението на моторни превозни средства (МПС) над 3,5 тона по пътя I-5 - Габрово-Шипка, днес от 8.00 ч. до 12.00 ч. Това съобщиха от пресцентъра на агенцията "Пътна инфраструктура".

Ограничението е за участъка от км 155+114 (кръстовище с общинския път за кв. "Етъра") до км 184+100 (Габрово-гр. Шипка) и по третокласния път между връх Шипка и връх Бузлуджа. Алтернативният маршрут за движение на МПС над 3,5 тона е през Прохода на републиката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай