3000 чужди журналисти идват за председателството ни

Дават 1 млн. лева за сувенири и рекламни материали

3000 чужди журналисти идват за председателството ни | StandartNews.com

22 000 делегати се очаква да посетят България по време на шестмесечното Председателство на България на Съвета на ЕС през 2018 година. 850 души са ръководителите на делегациите на най-високо ниво – държавни и правителствени ръководители и еврокомисари. Интерес към събитията в страната ни са заявили и над 3000 журналисти. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

В България ще се състоят над 200 срещи и конференции, над 1500 са организираните събития по време на Председателството в Брюксел. Средствата за предвидените разходи за подготовката и провеждането на Председателството на България през 2018 г. са строго разчетени и подробно описани в Постановление № 67 на Министерския съвет от 05.04.2017 г. Сумите са за две години – 2017 и 2018 и са с включен ДДС.

Постановление № 67 с определените суми за председателството по отделните пера е обнародвано в Държавен вестник, брой: 29, от дата 7.4.2017 г., стр.9 - http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=113433

Именно в Постановлението на МС, прието преди три месеца, са предвидени средствата от 1 милион лева за изработването на промоционални материали. Каквато е установената практика от предходните председателства, част от тези средства ще бъдат изразходвани за сувенири, информационни материали за делегациите и др. дейности, включително за брандиране, реклама на страната ни и популяризиране приоритетите преди и по време на председателството.

Председателството е не само ангажимент на страната ни да бъде домакин и организатор на срещите на Съвета на ЕС, но и възможност да променим имиджа на родината ни, каза министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова по време на Годишната среща на търговско-икономическите съветници в Службите по търговско-икономическите въпроси, която се проведе по-рано днес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай