1000 полицаи отиват към селата

Престъпността спада, категоричен е министър Радев

1000 полицаи отиват към селата | StandartNews.com

1000 души от големите градове отиват в малките населени места, обяви министър Валентин Радев пред Нова телевизия. Така той коментира случая с пребитото семейство от търговишко село. Полицията проверява роднина с говорен дефект, защото извършителят на престъплението е знаел къде и какво има в къщата. 

27-годишен младеж е задържан за изнасилването на жена във Варна. Той е криминално проявен. Веднъж като непълнолетен и после като пълнолетен. Лежал е в затвора. Но от 2015 г. не е бил в полезрението на полицията. От ромски произход е, продължи министърът на вътрешните работи. 

Беглецът от затвора в Стара Загора продължава да се издирва. Валентина Радев обаче бе учуден защо Петър Попов – Пъпеша е предприел подобни действия, след като му остава само 1 година от присъдата. 

Полицията продължава да работи и по случая с нападнатия и пребит в Борисовата градина журналист Иво Никодимов. До този момент са разпитани 400 души. 

Според министър Радев престъпността намалява. "Усещането в хората е едно, но статистиката показва друго. Моля всички гражданите винаги, когато нещо става, да сигнализират в полицията", заяви вътрешният министър и призова хората да дават сигнали. 

"Оня ден ми се обади Владимир Ковачев и каза, че пред него са обрали една жена, дръпнали са синджира от врата ѝ на малките петте кюшета и да направим нещо. Веднага с колегите реагирахме. На следващия ден пак. Веднага ето сигнал две жени предния ден и една на следващия, защити думите си Радев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай