Звезди и партньорства

Звезди и партньорства | StandartNews.com

Астрологична прогноза за периода от 20 до 31 декември 2014 година

Даниела Евстатиева

Еуфорията наближава

Текат последните две седмици от календарната 2014 година, докато астрологическата й посестрима няма намерение да се предава преди 20 март 2015-а. Досега много пъти говорихме за квадратурата на Плутон с Уран - водещия аспект на 2014 година, чиято намеса подсигурява увереността ни, че контролираме случващото се. Сега планетите са пак силните на деня заради намесата на Венера между 20 и 22 декември, на 24 декември от Меркурий и на Слънце/Нептун между 25 и 31 декември.

Техните взаимовръзки изграждат забележителен подем на настроението ни по време на празниците. Какво по-добро стечение на обстоятелства бихме си пожелали, ако в основата не струеше напрежение: добрите намерения бързо и лесно стават нежелани събития.

В рамките на периода планетите Венера и Меркурий се догонват на територията на знака Козирог. Те са част от т.нар. "група на личните планети", но се намират на позиции върху най-обществения от зодиакалните знаци. В заключение ще кажа - ще ни е нужно време да се ориентираме в потребностите на обществото.

Овен

Повече увереност

Нямате време за размотаване. Не си позволявайте волна програма. Празниците също се нуждаят от организация. Предлагам начин за измъкване от капана на безплодната въртележка: започвайте деня с любимите си занимания. Днес контактът ви с вибрациите на Меркурий и Венера /Меркурий и Венера попадат в лупичката/ е твърде изтощителен, за да се впускате в сериозни емоционални предизвикателства. За да успявате в намеренията си на 24 и на 31 декември, трябва да сте преди всичко спокойни и уверени в себе си! Отделете си време за лични занимания, ако не можете да си позволите отпуска или кратка ваканция. И не съжалявайте, защото покрай всички други опции планетните вибрации ви поставят в епицентъра на събитията. Редно е да сте там, където сте си създали авторитет. Последните дни ще позволят да обновите не само мислите си и плановете за бъдещето, а и отношението си към света и нещата.

Телец

Време да се докажете

Осъзнавате своя потенциал. Предстои ви да се докажете. Поемете по пътя към целта. Ако това е едно важно пътуване, не позволявайте да ви отклонят от идеята за неговото осъществяване. В разсъжденията си не се ръководете от обичайните жалони. Търсете различното, сменете подхода си. Между 25 и 31 декември ще участвате във важни срещи, ще направите нови контакти. Меркурий и Венера /Меркурий и Венера попадат в лупичката/ превръщат общуването в изкуството, по което си падате. Нещо повече, нуждаете се от ясен и безпристрастен съдник, както и корелатив за правилността на намеренията си. След напрежението на 29/30 декември, настъпват благоприятните часове за развлечения и за разпускане. Да не забравите за присъствието на Уран в знака на Овен, казващо ви ясно: не влизайте в спорове и конфронтации.

Близнаци

Далече от мола

Не сте готови да оставите 2014 година в миналото. Отново ви е завладяла манията по разширяване на професионално-служебните правомощия. Властта и правото да определяте, да организирате и се разпореждате вземат своето от вашето спокойствие, а вие много лесно попадате в капана на непредвидените препятствия и съответно на "киселите" си настроения. И не отстъпвате. Конфронтирате се дори със себе си, защото на 22 и на 29/30 декември ще влезете в противоречие със себе си. Дотам ви докарва въздействието на квадратурата Уран/Плутон и присъствието в Козирог на Меркурий и на Венера /Уран/Плутон, Меркурий/Венера/. Опитвам се да ви дам ясен пример за това какво не трябва да правите, докато сте ядосани на нещо или на някого: не пазарувайте и си останете вкъщи. Последните дни от годината ви предоставят възможността да загърбите личните проблеми и да посветите време, сили, средства на реализацията на чужди идеи и на нечии предложения. Ако са на ваши близки хора, още по-добре.

Рак

Заложете на оптимизма

Вие се чувствате свободни да мислите нетрадиционно, което няма да възпрепятства инициативите ви. На 20 - 22 декември осъзнавате, че имате какво да наваксвате в сферата на материалното и че сте си позволили доста волности по отношение на парите. Сигурно ще ви се прииска и да сте обществено ангажирани заради силните вибрации на Нептун /Нептун попада в лупичката/. По Коледа тръгвате да направите стъпките, от които се въздържахте до средата на месеца, докато Меркурий и Венера /Меркурий и Венера попадат в лупичката/ бяха на територията на Стрелец. Сега те ще ви помогнат да отворите душата си, да намерите точните думи. Дните преди Нова година предоставят случай да се извините някому. Дано не сте утежнили с претенциите отношенията с домашните, защото ще ви се наложи да обсъдите бъдещи намерения. В такъв случай заложете на оптимизма и на вътрешната убеденост, че има начин да поправите взаимоотношенията.

Лъв

Изхвърлете ненужните вещи

Звездните трансформации работят за вас. Остава да разберете в каква посока те с радост ще ви подкрепят. Вярно е, че предпочитате да сте силни и да налагате този имидж пред обществото. В края на 2014 година, след битките, които водихте, обстоятелствата все по-категорично изискват да сте самостоятелни в действията си, да отстоявате правата си, да вървите към целите си при условие, че сте подготвили почвата. Планетите Меркурий и Венера /Меркурий и Венера попадат в лупичката/ са се дистанцирали от вашето поле на комуникациите и предлагат да видите в това възможност за преподреждане на личния и на домашния живот. На 23, 24 и на 25 декември подайте ръка за сдобряване, ако е нужно. Предлагам ви да си направите план как да се отървете от ненужни вещи, решения, ангажименти, преди да е настъпила новата година. Само не бързайте. Така единствено можете да сбъркате, недооценявайки същността на нещата.

Дева

Давайте по-кротко

Не сте доволни от наличните ресурси. Поставили сте си високи цели и градите стратегия за постигането им. Моля, отдалечете хоризонта. Краят на годината е подходящият момент за набелязване на желаното, ако това ви накара да намалите темпото в работната сфера. Предлагам ви да си позволите отдих и да се доверите на въздействието от страна на Нептун в комбинацията с транзитиращото Слънце /Нептун и Слънце попадат в лупичката/, които развихрят фантазията ви. И тук обаче нещата ще се нуждаят от вашия контрол. Има опасност по Коледа да се вглеждате излишно критично в думите и поведението на партньора, на близките си. От това няма да произлезе нищо приятно. Придвижването на "личните планети" Меркурий и Венера по зодиака /Меркурий и Венера да попаднат в лупичката/, подсказва, че сега се справяте много по-добре с писмените задачи, отколкото с говоренето. Ще се изненадате приятно от себе си, когато накрая видите колко много работа сте отхвърлили.

Везни

Дебне ви ревност

Динамиката на звездните положения ви позволява да преценявате бързо от какво имате нужда и от какво можете да се лишите. Ще се изненадате колко лесно ще се разделите с намерения, желания, щения, заради които "се тръшкахте" преди време. Разбира се, че това е контролиран процес, а вие избрахте подходящите средства за реализация. Всичко дотук бяха очаквания и пожелания. Няма как да скрия, че обратната страна на монетата на звездните въздействия е изострянето на сетивата ви в посока ревност, капризност, критичност. За това се грижат Меркурий и Венера /Меркурий и Венера попадат в лупичката/. След 25 декември често ще се случва сами да поставяте взаимоотношенията на изпитание. Присетете се, че сега ви е нужно да се доверите на чувството си за такт. Всичко ще е наред, ако дипломацията влезе в употреба. След като си изясните какво целите, нищо няма да е в състояние да помрачи доброто ви настроение и празничността на атмосферата във вашия дом.

Скорпион

Нервен период

Сложен период. Налага се да ви помоля да прочетете въведението. Констатацията, че управлявате живота си, е твърде амбициозна. Вярно е, че Меркурий и Венера /Меркурий и Венера попадат в лупичката/ ви помагат да имате вярна ориентация в обстановката, но това не е достатъчно. Към 25 декември в обстоятелствата се намесват още зависимости. Има вероятност да ви се наложи да се занимавате с домашни и семейни дела, които настоятелно изискват от вас решения, реакции, участие, съучастие. Натрупването на задачите ви изнервя и ще си проличи по поведението ви. Моля, преценете предварително доколко сте в състояние да се раздавате - в емоционален и материален план, за да не се окаже, че почти нищо не е останало за вас. На 29, 30 и на 31 декември стойте далеч от ролята на организатор и делегирайте тези права другиму. Така ще си подсигурите няколко спокойни часа за лични занимания.

Стрелец

Стойте си у дома

Не можете да скриете емоциите и мислите си. Жестовете издават вътрешното напрежение и привличат нежеланото чуждо внимание. На 20, 21 и на 22 декември вие се нуждаете само от едно - да ви оставят на мира. Душата и тялото ви копнеят за спокойствие. Няма как да се получи. На работа или в бизнеса ви лесно ще се стига до дискусии и спорове. Те не позволяват да се огледате. Предлагам решение: използвайте единствено и само за почивка дните по Коледа и Нова година. Не си навивайте на пръста, че непременно трябва да пътувате по празниците. Убедена съм, че ще си прекарате много добре, оставяйки в познатата обстановка. Още повече, че последните три дати от календарната 2014 година са подходящият момент за планове и проекти. Вярно е, че ще ги оформяте в мислите си, но това не намалява тяхното значение за бъдещите ви стъпки. Дори, напротив.

Козирог

Ваканцията чука на вратата

Вие имате добро самочувствие и то ви подстрекава да пренебрегвате обещания, да забравите за добрия тон в общуването. Не се заигравайте. Важно е да сте си поставите жокери докъде можете да се разпростирате във всяка една от сферите на делничното. Особено внимание заслужава тази на взаимоотношенията. Ако прекрачите границите, очаквайте бурни разпри и приперни на 21, 26, 28 и на 29 декември. Мислите да промените линията на поведението си преди Коледа, със сигурност, ще разполагате с повече средства за изпълнение на плановете си преди края на годината. Дори ще ви остане време да реализирате без притеснения предварително подготвените планове за пътувания или за кратка ваканция. Ако пътувате, спретнете се да използвате дните от 23 до 28 декември и правете планове за едно спокойно посрещане на Нова година в уютна и позната обстановка.

Водолей

Без паника

Вълненията и преобразованията нямат край. Дори през последните дни от календарната година вие действате на пълно обороти. Това не важи единствено за деловия план на заниманията ви, съпътства и личния ви живот. Сами разбирате, че не трябва да се надявате на спокойствие и трябва да се въоръжете с още търпение. Предлагам ви този подход, за да не събирате недоволство, неудовлетвореност и да си казвате, че "все на вас се падат най-трудните задачи". Към 26 декември звездните конфигурации, специално вибрациите от аспектите към вашето Слънце на Меркурий и Венера /Меркурий и Венера попадат в лупичката/, ще настояват не само да гледате напред, но и да не позволявате на страхове и разочарования от миналото да ви разстройват. Не се поддавайте на паника пред неизвестното и запомнете, че лошото настроение подкопава здравето.

Риби

Раздавате се

Убедена съм, че не е лесно да се дистанцирате от делничното настроение и да се отдадете на плановете за празниците. И все пак. За да се случват по-бързо и качествено нещата в ежедневието, моля, на 22 и на 23 декември не изпускайте от очи и най-малката подробност, следете за изпълнението на програмата за деня. Старайте се да показвате усърдие там, където се налага, и не пестете усилията си за установяване или за възстановяване на контактите, които оценявате като важни. На 27 и на 28 декември ще имате срещи, които ще променят нагласите ви. По Коледа Меркурий и Венера /Меркурий и Венера попадат в лупичката/ ви известяват, че е време да покажете щедрост и великодушие по отношение на близки и любими хора. На 30/31 декември е възможно да се стигне до проблеми с партньора. Той ви упреква за прекалено свободното поведение пред хора. Имате достатъчно време да осмислите опасността и да я отстраните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай