"Живей Активно" във Варна на 12 юли

"Живей Активно" във Варна на 12 юли | StandartNews.com

Три паралелни похода ще стартират най-мащабната инициатива за българското хранене и активен начин на живота "Живей АКТИВНО", на 12 юли във Варна. Начело на походите ще бъдат български спортни легенди.

Кампанията на Нестле България тази година отбелязва своя 10-годишен юбилей, като освен в София, тя ще гостува във Варна и Бургас. Стартът на инициативата ще бъде даде в 10:00 часа пред хотел "Черно море", където ще бъде събирателната точка на трите паралелни похода.

Преди началото обаче Тереза Маринова и актьорът Симеон Лютаков ще поведат велопоход от "Дворец на културата и спорта - Варна" , феновете на ролерите и скейтовете ще тръгнат от Община Варна, а параспортистите и хората с увреждания - от храм "Св. Николай Чудотворец". Трите лъча се събират пред хотел "Черно море", откъдето заедно с множеството пешеходци ще поемат към Морската градина и градския плаж.

Всички желаещи могат да се включат във велоизлет за начинаещи, който ще се проведе от Севастопол до местност "Ковшак чешма" близо до "Аладжа манастир" с каране по шосе и офроуд. Целият ден е запълнен с интересни и организирани игри между участниците като тенис на маса, плажен футбол, катерене, танци и много други активности.

Олимпийската шампионка Тереза Маринова ще поведе крос в 11:30 часа от Слънчевия часовник, а след това ще води детска лека атлетика.

Евгени Димитров- Пушката и Христо Цветанов са организаторите на волейбола, а неостаряващият Йордан Йовчев ще се занимава с акробатиката и гимнастиката. Уроци по подводно гмуркане, демонстрации на първа помощ от БЧК и уроци по уейкборд също са предвидени. Тити Папазов пък ще бъде патрона на баскетболния турнир в двора на "Варненска търговска гимназия".

За доброто настроение с танци и песни ще се погрижат Сантра, Skiller, Иво и Пламен, Играта, Невена Пейкова и Рафи. Концертът започва в 18:30 часа на Пристанище Варна и ще отбележи финала на инициативата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай