Жена с барабани предвожда протеста

Множеството тръгна от фонтаните при президентството

Жена с барабани предвожда протеста | StandartNews.com

София. Жена върху скутер бие с барабани и води днешния протест срещу правителството на Орешарски.

В 59-ия ден протестът в столицата тръгна от фонтаните пред президентството около 19 ч., но присъствието беше слабо, но постоянно се присъединяват още хора.

За кратко бе блокирано движението по бул. „Цар Освободител" и бул. „Княз Ал. Дондуков" при Министерския съвет.

Протестиращите свирят със свирки, бият на барабани, развяват български знамена и знамето на Европейския съюз. Полицията е отцепила движението в района и следи зорко събитието.

Към 20 часа протестиращите се отправиха към Народното събрание. Протестното шествие е предвождано от скутер, на който една жена бие на барабан. На скутера са окачени бутилки, на които пише: „оставка веднага". Протестиращите скандират „оставка". Издигнати са плакати с надписи: „Който не участва – съучаства", „Солидарност, контрол и оставка". В протестното шествие има много велосипедисти, родители с деца и хора, които са довели домашните си любимци – кучета.

Към 20.00 часа протестиращите на площада пред сградата на Министерския съвет в центъра на София са били около 200. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Няма данни за инциденти и нарушения на обществения ред. Полицейските екипи продължават да се грижат за сигурността на протеста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай