Жълт код за дъжд в 8 области

Жълт код за дъжд в 8 области | StandartNews.com

Жълт код за валежи е обявен в осем области на страната, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Предупреждението е в сила за областите: Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Стара Загора, Хасково и Кърджали.

Очакват се до 20-30 литра на кв. метър валежи.

Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно и има възможност от малко на брой локални наводнения. Синоптиците обръщат внимание, че е възможно да се наложи прекъсване на дейности на открито. Освен това са възможни затруднения при шофиране заради намалена видимост и аквапланинг.

От юг на север ще започнат валежи, които до края на деня ще обхванат цялата страна, прогнозират още метеоролозите. Те ще са особено значителни в някои от южните райони на страната.

В Северозападна България и Предбалкана ще превалява и сняг. На места във високите котловинни полета на Западна България дъждът ще преминава в сняг. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са между 2 и 7 градуса, а в югоизточните райони до 8 - 10 градуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай