Засилен контрол по пътищата за почивните дни

Засилен контрол по пътищата за почивните дни | StandartNews.com

Засилен контрол по пътищата на страната за почивните дни. Още вчера бе ограничено движението на камионите над 12 т по автомагистралите и натоваренитe шосета. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" и уточниха, че са осигурени две ленти за излизащите от София през Владая.

При благоприятни метеорологични условия временната организация ще е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „Даскалово" до кръстовище „Драгичево" от км 285+660 /кръстовището за Рударци/ до км 286+847 /бензиностанция „Петрол"/.

Днес се очаква интензивен трафик на изходите на София, по автомагистралите „Тракия", „Хемус" и „Струма" и път I-1 (Е-79) София - Кулата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението, предупредиха от АПИ.

Активно полицейско присъствие ще има по много пътни участъци в дните с интензивен трафик – 6, 7 и 8 май.

Ограничението за тежкотоварни автомобили е за участъците:

Автомагистралите;
път I-1 Видин – Ботевград;
път I-1 Благоевград – ГКПП „Кулата";
път I-4 п. в. „Коритна" – Велико Търново – Шумен;
път I-5 Русе - Велико Търново;
път I-8 ГКПП „Калотина" – ГКПП „Капитан Андреево";
път I-9 Дуранкулак – Варна - Бургас;
път II-18 Околовръстен път София;
път II-19 Симитли - Гоце Делчев;
път II-86 Пловдив - Смолян;
път II-99 Бургас - Царево.

Движението на тежкотоварните превозни средства над 12 т по същите направления ще бъде ограничено и в последния почивен ден – 8 май /неделя/, от 14 ч. до 20 ч.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

На 8 май /неделя/ от 10ч. до 20 ч. пристигащите в столицата също ще могат да ползват две ленти. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай