Заседава Гражданският борд за свободни и прозрачни избори

Заседава Гражданският борд за свободни и прозрачни избори | StandartNews.com

София. Гражданският борд за свободни и прозрачни избори към служебното правителство ще заседава за първи път в 14.00 часа в Гранитната зала на Министерски съвет.

Министър-председателят проф. Георги Близнашки ще даде начало на работата на Борда, за участие в който са поканени близо 40 неправителствени организации, наблюдатели на изборите, и експерти. Гражданският борд ще обсъжда съвместно с публичните институции, отговорни за провеждането на изборите, въпроси, проблеми и решения, свързани с организацията и провеждането на парламентарните избори на 5 октомври 2014 година.

На първата си среща Гражданският борд ще обсъди и приеме Правила за дейността си. Предвижда се заседанията да бъдат председателствани на ротационен принцип. Всяка организация, приела да участва в работата на Борда, ще има свой представител, който няма да получава възнаграждение.

Работата на Гражданския борд е открита за медиите. Списък на поканените за участие в Гражданския борд за свободни и прозрачни избори е публикуван на правителствената интернет страница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай