17:40 ч.

18.01.18

2 мин.

0

0

0

Заради урагана: Отвят покрив и изкоренени дървета в Смолянско

от редактор |

Заради урагана: Отвят покрив и изкоренени дървета в Смолянско

Кметът Николай Мелемов обяви бедствено положение на територията на цялата община Смолян. Вследствие на бурния вятър и затворени пътища в резултат на изкоренени и паднали дървета и прекъснато електрозахранване е необходимо провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи в общината.


Зам.-кметът на Смолян инж.Мариана Цекова отиде на място, за след като ураганният вятър отнесе покрива на триетажната къща на семейство Илчеви в кв."Райково". За щастие семейството не е пострадало. Проблемите са много сериозни, има тонове боклук.
"Покривът не е бил добре укрепен", посочи след огледа инж.Цекова. Срутени са също и част от стените. "Ще внесем искане в Общинския съвет да се подпомогне пострадалото семейство", обяви още зам.-кметът.


Заради силния вятър без ток са Турян, Станевска махала, Река, Требище, цялото Арденско корито, Момчиловци, Соколовци и Тикале, Търън. Затворени за движение са пътищата за Мугла, Турян, Габрица и Левочево. В някои населени места и клетките за мобилни телефони не функционират и е трудна връзката с кметовете, съобщава "Смолян24".


Има много повредени покриви. Изкоренени дървета са затворили пътищата. Кризисният щаб в община Смолян работи на непрекъснат режим. Доброволците от община Смолян са на терен.


В селата Давидково и Стърница има най-много поражения от ураганния вятър на територията на община Баните, съобщиха от общинската администрация. Проблемите са предимно заради прекъснати електропроводи, като има и частично увредени покриви на къщи във Вълчан дол и Оряховец.


"Има доста паднали дървета, които са скъсали проводници на далекопроводи. От сутринта работят екипи по отстраняването на повредите, но въпреки това е възможно някои от населените места да останат и на тъмно довечера", коментираха от общинската администрация.


Няма данни за пострадали или бедстващи хора на територията на общината.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент