Зам.-министър: Искам служителите на МВР да вземат по 2000 евро, но бюджетът не позволява

Зам.-министър: Искам служителите на МВР да вземат по 2000 евро, но бюджетът не позволява | StandartNews.com

За 4 месеца сме провели 6 съвета за социално партньорство. Не бива да ни обвиняват в липса на диалог. Резултатът е изплащане на паричната равностойност на дрехите, които не са получавали, спиране лимита на бензина. Няма лимит и някои други по-дребни неща, което за 4 месеца въобще не е малко. Това заяви зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, цитиран от БГНЕС.

Настояват нашите колеги да бъдат увеличени заплатите от 1 февруари, други от 1 юли със задна дата. Обяснено им беше преди два дни, че това въобще не е възможно. Политическото ръководство, ръководството на МВР ще работи за увеличение на техните заплати след приемане на бюджета. Ще заложим в бюджета средства, защото те действително са прави, рискувайки живота си всеки ден, че получават ниско заплащане. С колко ще се увеличат, това ще зависи от бюджета, от рамката, от финансовия министър, от нашия министър. Аз искам те да получават по 2000 евро на месец, само че бюджетът на държавата не позволява това, което в момента те искат, обяви още той.

Балабанов присъства на церемонията послучай празника на пожарникарите, който е днес. Беше отслужен водосвет и поднесени венци и цветя пред мемориалната плоча на загиналите при изпълнение на служебните си задължения служители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай