Задържаха 22 бежанци на северното Черноморие

Задържаха 22 бежанци на северното Черноморие | StandartNews.com

Добрич. Жители на каварненското село Свети Никола забелязали групи от хора, които се движили по пътя и подали сигнал в полицията и така са установени бежанци от Сирия, Пакистан и Афганистан, които са в района, съобщи кметът на Каварна Цонко Цонев. Групата, в която има мъже, жени и две деца, вече почти 100% е установена, заловени са 22-ма, като се издирват в гората в района още четирима души, тъй като по данни на заловените те са били общо 26 души. Чака се преводач от Добрич, който да превежда на бежанците.

Това, което те съобщават до момента е, че са наели корабче от Истанбул и пътували 3 дни, като всеки от тях е платил по 2500 евро, но в района между Болата и нос Калиакра капитанът на кораба им казал, че плавателния съд се е повредил и ги разтоварил, разказа още Цонев. Той и служителите на реда, които издирват четиримата, предполагат, че хората са плували, за да излязат на сушата, защото голяма част от тях са с мокри дрехи. По данни на бежанците те са били разтоварени на наша територия в сряда през нощта, като част от тях са изкарали нощта в гората недалеч от Свети Никола.

"Всички ще бъдат прегледани в болницата в Каварна. Чрез БЧК ще ни бъдат доставени легла, минерална вода и одеяла, като има помещение, където ще ги настаним", добави още каварненският кмет.

В момента полицията следи също движението на труп, който е носен от течението на морето по посока към брега, научи още "Стандарт". Едва след като тялото бъде извадено от водата, ще се кажат повече подробности, добавят от полицията в Каварна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай