Японският император сваля шапка на Нешка

Японският император сваля шапка на Нешка | StandartNews.com

Нешка Робева няма грешка нито на Запад, нито на Изток. На 17 февруари световната треньорка и републиканска бунтарка ще получи "Орден на изгряващото слънце, златни лъчи с розетка". Както подсказва името, височайшият жест идва от Япония. Церемонията ще бъде в резиденцията на посланика. Нешка от десетилетия е претръпнала на всякакви награди, но със сигурност цени формулировката "за изключителните заслуги към културния обмен". И, разбира се - за приноса към развитието на любимия й спорт в Япония. Робева е от съвременните наследнички на Жана Д'Арк, които предпочитат да бъдат "черни овци", отколкото светски лъвици. В биографията й има изумителни епизоди. Половината от тях са свързани с националния отбор по художествена гимнастика и неговите медали, другите: със социалните изяви или по-точно - със социалните несъгласия на Нешка. А при нея разнообразието е голямо. Като народен представител първа хвърля камък в блатото на соцпарламента. "Записва" се в "черния списък" на Комитета за спасяване на Русе. Политбюро обсъжда развода й в продължение на два часа...
В началото на миналия арт сезон Нешка направи нов спектакъл за вече 15-годишната си трупа "Нешанъл арт": "Разбъркай го - да се оправи". Нейното чувство за хумор отдавна е доказано, както и другите й таланти, но Робева все пак предпочита мъдростта пред иронията. Това не й пречи да се шегува: остава в отлични отношения с всички, на които спестява горчивите истини за самите тях.

Някога Ванга - неин гуру и близка приятелка - й казва: България те иска - никъде няма да ходиш.
Нешка е от личностите, които знаят, че няма ненаказано добро. За нея обаче вярата е над всичко. Никога няма да забрави заветите на пророчицата: Чети Дънов, при него е истината. И още: Не хленчи - бори се. Давай, за да получиш.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай