Взеха алкохолни проби на тримата пострадали в падналия камион

Взеха алкохолни проби на тримата пострадали в падналия камион | StandartNews.com

Взети са кръвни проби за алкохол не само от водача, но и от двамата пътници в камиона, който падна от мост на детелина върху главен път Е-79. При пристигането на полицаите в кабината на товарния камион „ДАФ" е лъхало силно на алкохол, разкриха разследващи. По случая е образувано досъдебно производство.

Тежкият пътен инцидент стана към 14,40 часа в четвъртък. При ляв завой камионът изведнъж се отклонил рязко наляво, скъсал 10 метра от предпазния парапет и полетял от височина 6 метра надолу. Приземил се на шосето за Гърция на колелата си, като буквално е прелетял над двете пътни платна на Е-79. За късмет по това време по главния път не е минавал друг автомобил. Ако е имало кола долу, камионът щеше да я размаже, категорични са полицаи.

Возилото, което се движело от село Черниче за село Полето, е управлявано от 45-годишния Димитър Велев от симитлийското село Крупник. Той е със счупени крак, ръка, ключица, ребра и вътрешни травми. Настанен е в отделението по реанимация на МБАЛ-Благоевград. Най-тежко е ранен 56-годишният негов съселянин Георги Георгиев. Мъжът е с черепно-мозъчна травма, транспортиран е за отделението по неврохирургия на столичната клиника „Пирогов". Има реална опасност за живота му. Втория пътник е 45-годишният Йордан Дачев, също от Крупник, който е със счупена гръдна кост, лекува се в хирургично отделение на благоевградската болница. Няма опасност за живота му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай