Врачанският митрополит с първа Архиерейска литургия

Владиката получи специален дар от Руската православна църква

Врачанският митрополит с първа Архиерейска литургия | StandartNews.com

Негово високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий оглави първа Архиерейска света Литургия в качеството си на новия си сан в манастира "Успение на Пресвета Богородица", недалеч от село Черепиш. За празника да съслужи с митрополита дойде специално официалният представител на Руската православна църква в у нас Негово високопреподобие архимандрит Филип.

По време на Светата Златоустова Литургия митрополит Григорий извърши пострижение за иподякон на 12-годишния Кирил Димитров. В богослужението взеха участие още отец Николай - секретар на Врачанска света Митрополия, йеромонах Йоаникий - игумен на Черепишкета света обител и др. духовници от епархията и страната.

Специален дар от името на Подворието на Московския и на цяла Русия в България - прекрасен образ на Св. Серафим Софийски Чудотворец поднесе на владиката архимандрит Филип. Той предаде на Дядо Григорий благослова и специалните поздравления за избора му за Врачански митроплит на Светейшия патриарх Московски и на цяла Русия Кирил и на Високопреосвещения Волоколамски митрополит Иларион, завеждащ външноцърковните връзки на Руската православна църква.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай