06:20 ч.

17.07.15

2 мин.

1494

0

0
ВМЗ Сопот пак стяга протест
Снимка: ВМЗ

Напрежението сред работещите във ВМЗ Сопот не спада четири месеца след първите взривове на производствената площадка в Иганово. КНСБ се обърна със специално писмо към премиера, в което обяви, че оръжейницата се води умишлено към фалит с цел смяна на собствеността. Седмица преди това КТ "Подкрепа" също алармира, че производството в завода не е възстановено и хората се притесняват за заплатите си. Синдикатите предупредиха, че се готвят протести. Те са недоволни от честите кадрови промени в ръководството на държавното дружество и от "назначаването на хора, които нямат опит и капацитет да ръководят военен завод". Според тях няма яснота и какви са резултатите от назначените проверки. От КНСБ твърдят, че бивши шефове са изнесли технологична документация, а част от лицензираната продукция вече се произвежда в частни оръжейни дружества. "Изразяваме тревога, че след 2-3 месеца ВМЗ-Сопот ще изпадне в производствено-технологичен и финансов колапс и заявяваме, че това може да бъде преодоляно чрез ново професионално ръководство", посочват от КНСБ.


Министърът на икономиката Божидар Лукарски обаче засега не планира смяна на ръководството на ВЗМ-Сопот, но уточни, че "ситуацията винаги е в движение". Той информира, че вече е имал среща с премиера Бойко Борисов и със синдикатите по темата. По думите му те са имали конкретни забележки, "които ще бъдат взети под внимание". "Ще изчакаме даденият ни от ръководството срок за работа на цялата площадка в Иганово и напрежение няма да има", увери министърът. Лукарски посочи, че проблеми със заплатите до момента не е имало.
Във ВМЗ-Сопот все още се извършват ревизии на складовите наличности и на документацията на предприятието.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент