21:10 ч.

19.05.17

2 мин.

0

0

0

Влакът на буквите тръгва от Централна гара в София

от редактор |

Влакът на буквите тръгва от Централна гара в София

Точно в 10.45 часа на 24 май от столичната Централна гара тръгва "Влакът в буквите" от първи коловоз - пространството зад външния зелен локомотив.


Там ще е разположен оркестърат на Столична община, а в ляво се пада локомотивът Баба Меца. Пред композицията пък ще излязат танцьорите, които в 10.05 ч.ще затанцуват под звуците на оркестъра.


В 10:25 ч. 120 ученици и техните ръководители и на пътниците във вагоните ще се качат, а 20 минути по-късно влакът ще потегли към Банкя.


В 11:10 ч. композицията пристига в Банкя. Там детски цигански оркестър и детски оркестър с тамбури посреща пристигащите с влака. Към тях ще се присъедини и детският духов оркестър от Велико Търново, както и всички деца-танцьори. Децата сами правят своя празник.


В 12:50 ч. влакът тръгва обратно към София. Всички деца, които ще пътуват във „Влакът на буквите" са с подписани от родителите декларации, които разрешават децата да бъдат снимани и интервюирани.


На борда ще бъде и 13-годишна ученичка от Търново, вече печелила фотографски конкурс. При последното атракционно пътуване между Горна Оряховица и Трявна с Гергьовския влак, тя получи задача от БДЖ да бъде фотограф на пътуването и се справи блестящо. Затова тя за пореден път получава задача от БДЖ – да бъде фоторепортер на цялото събитие и за нея това е още едно изпитание.


Децата, които пътуват с влака са номинирани от съответните регионални инспекторати по образованието и всяко от тях е с готовност да отговаря на въпроси. "Тракийски романс" пък тръгва в 9 часа.


Композицията ще се тегли от най-бързия ни парен локомотив 05.01, който развива скорост от 120 км/ч. В състава е включен и вагонът на Борис ІІІ от композицията „Корона експрес", като музей на колела, който пътниците ще посещават по време на пътуването.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент