10:28 ч.

19.07.13

3 мин.

2960

22

9

Владимир Писанчев е избран за шеф на ДАНС

от Силвия Пенчева | редактирана в 14:03 на 19.07.13 |

Владимир Писанчев е избран за шеф на ДАНС

София. Изпълняващият длъжността председател на ДАНС Владимир Писанчев беше избран за цял мандат на поста. Депутатите одобриха предложената от премиера Пламен Орешарски кандидатура.


От 119 участвали във вота в подкрепа на Писанчев гласуваха 104 народни представители, един беше против, а 14 се въздържаха. След това новият председател положи клетва пред Народното събрание.


По-рано по време на дебатите стана ясно, че депутатът от БСП Георги Кадиев ще гласува против, защото не е убеден, че кандидатурата отговаря на етичните стандарти. Обезпокоителното според него е участието в разработката "Галерия" при която преди пет години бяха подслушвани телефони на журналисти и депутати.


"Беше казано, че ДАНС в миналото е изпълнявала политически поръчки. Силно се надявам, че който и да стане председател, няма да позволи да се изпълняват политически поръчки. Глупак е не този, който се спъва в камък, а този, който се спъва два пъти в един и същи камък. Силно се надявам, че ние няма да се спънем два пъти", каза Кадиев.


Впоследствие се оказа, че единственият глас против всъщност е на колегата му от левицата Младен Червеняков. Той отказа да коментира вота си в залата.


От името на Атака пък Десислав Чуколов съобщи, че парламентарната група на националистите ще гласува „въздържал се".


"Запазваме си правото в бъдеще да подкрепяме работата ви. Но от нас няма да получите удобното гласуване "за". Ние ще бъдем коректив на вашата работа, изисквайки и контролирайки вашата дейност", обясни Чуколов.


Лидерът на ДПС Лютви Местан пък поиска Писанчев да осигури по-голямо етническо и религиозно разнообразие на служителите в ДАНС.


"Наистина и недоверието и очакванията, са високи. Имаме голяма необходимост председателят на ДАНС да притежава, освен професионални качества, и воля за решаване на тези задачи, с които е натоварен", каза в изказването си председателят на БСП Сергей Станишев.


В началото на заседанието премиерът Пламен Орешарски представи кандидатурата.


В изказването си пред депутатите Владимир Писанчев определи като основна заплаха пред нацията икономическата криза, защото обедняването води до престъпност.


"Кризата води до намаляване на заплатите, безработица, ниска раждаемост. Това ограничава възможностите на държавата и икономическите интереси. Води до увеличаване на престъпността и корупцията. Особено важно е работата на агенцията да бъде насочена към данъчните престъпления, контрабандата, корупцията, организираната престъпност", обясни Писанчев.


Той възнамерява да направи работата на агенцията по-прозрачна.


"Особено внимание смятам да отделя на медийната политика - 99 % от работата на агенцията е неизвестна за хората. Повишените изисквания за прозрачност може да се постигнат и чрез медийната политика. Ще се създаде звено, което ще контактува с медиите", обясни идеята си Писанчев.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

bo · 00:48 · 21.07.2013
Писанчев – Петров – е едно и също. Той не е нова фигура с него нищо не се променя!
Против Писанчев · 11:33 · 20.07.2013
Поредната марионетка на конци, този път човек на Алексей Петров, който е замесен в скандала с информационно дело “Галерия”! Въпреки направените разисквания в пленарна зала, това не е подходящият човек за председател на ДАНС!
Потребител · 19:14 · 19.07.2013
Писанчев няма право да заема този пост!!!! Завършил е университет, който не му дава нужната квалификация!!??????????
Ани · 17:43 · 19.07.2013
Пионка на Пеевски...
Тони · 17:36 · 19.07.2013
Считайте, че Алексей Петров ще управлява ДАНС след това назначение. Както се казва " От трън та на глог".
Потребител · 17:12 · 19.07.2013
Тефтерче подариха ли му?
ив · 16:31 · 19.07.2013
С неговият избор на практика нищо не се променя - той също няма нужните квалификации да е на тази длъжност, тъй като е завършил университет, който не се счита, че му дава достатъчно познания. Причината да е там обаче е, че е проводник на действията на Пеевски и кръга около него.
Потребител · 16:16 · 19.07.2013
Банкянски ама по-добре банкянския отколкото безродниците, които са в момента. Аз не мога да разбера как на черното бяло казвате! Сега в момента държавата е ООД, ГЕРБ правеха нещо. Какво става в момента, нито има приоритети, нито нищо. Стига вече гаври, оставка и това е!!!
Потребител · 15:07 · 19.07.2013
ПРЕВЪРНАХМЕ ПРОКУРАТУРАТА В ГЕСТАПО. СЕГА ДА ВИДИМ КОЙ ЩЕ НАСЛЕДИ КАНАРИС В АБВЕРА!
Потребител · 14:25 · 19.07.2013
Още един ГЕРБ-аджия, договорката ГЕРБ-БСП върви с пълна сила
гадост · 14:22 · 19.07.2013
Браво, не по врат, а по шия. Изметохме бандюгата Пеевски, за да бъде заменен с протежето си Писанчев. Пошло и съшито с бели конци. Поредният опит да се унижи българския народ, поредната гавра с институциите и държавния апарат - един отявлен престъпник, сътрудник на мутрата Алексей Петров, сега триумфално се намества в най-висшата разузнавателна служба та дори и ни бива представен едва ли не като месията, този който идва, за да успокой страстите и да вдъхне доверие. Да ама не комунисти мръсни! Махайте се, ако ли не ние ще ви изметем всичките!!!
kork · 14:02 · 19.07.2013
ми не е Пеевски и досега не е имал провали или скандали като заместник. Да видим сега как ще действа като титуляр.
Потребител · 13:46 · 19.07.2013
- АЛО, МУТРАФОН БЕСЕПАРСКИ ....
ЗАПЛАХА СА СЪБИТИЯТА, МАНИПУЛАЦИИТЕ,
КОМПЛОТА и МАНУПУЛИРАНЕТО НА ВОТА ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА
- РЕФЕРЕНДУМ
- ФЕВРУАРСКИ "БУНТОВЕ" НА МУТРИТЕ НА БИНЕВ
- "ИЗБОРИ"
- МАНИПУЛАЦИИ В ДЕНЯ ЗА РАЗМИСЪЛ
- МАНИПУЛАЦИИ В ДЕНЯ ЗА ГЛАСУВАНЕ
- АРЕСТУВАНЕ НА БЮЛЕТИНИ
- ГНУСНАТА НАМЕСА НА МУТРАТА СВИНЯН ЦАЦАРОВ В ИЗБОРИТЕ
И ГРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ . . . . . . . . . ОСТАВКА НА МУТРЕНСКИЯТ КАБИНЕТ - СЕГА !!!!
Потребител · 13:22 · 19.07.2013
С неговият избор на практика нищо не се променя - той също
няма нужните квалификации да е на тази длъжност, тъй като е завършил
университет, който не се счита, че му дава достатъчно познания
Потребител · 11:49 · 19.07.2013
Идва диктатура на БСП (с подкрепата на ДПС, Атака и КГБ) със всички произтичащи от това последици. И ако стане така както в момента е в Русия, където има истинска диктатура на една партия и един човек, няма кого да виним освен себе си, защото когато човек решава за кого да гласува и дали въобще да гласува - трябва сто пъти да помисли и много добре да прецени.
Потребител · 12:26 · 19.07.2013
@Потребител Напротив - свършва диктатурата на ДС. Това са последни гърчове, "най-тъмно е преди зазоряване"
Потребител · 11:48 · 19.07.2013
ГАЛЕРИЯ В ДЕЙСТВИЕ!
Потребител · 11:27 · 19.07.2013
104 гласа. 43% от депутутките. Които бяха избрани при 50% гласували. Как може с 20% да се избира шеф на Държавна Сигурност в европейска страна????

Долу плутокрацията, да живее България!
ФЕСА · 10:39 · 19.07.2013
ЩОМ ЧАЛМАТА Е КАЗАЛ ЧЕ, Е ТОЙ ЗНАЧИ Е ТОЙ. МИШКИТЕ ОТ БСП И А така ЦВЪРЧАХА НЕДОВОЛНО НО СЕ НАДУПЕХА НА ФЕСА КАКТО ВИНАГИ....
Потребител · 10:36 · 19.07.2013
"Да ние е честито", както се казва. Продължавам обаче да се чудя, за какъв кворум става въпрос, при полижение че в избора са участвали по-малко от пололвината "народни представители" и как този избор може да се нарече лигитимен?!?!?!
Потребител · 11:28 · 19.07.2013
@Потребител Точно "ЛИГИтимен" - може. Виж ЛЕГИтимен...
Потребител · 10:30 · 19.07.2013
СТАНДАРТ, ТОВА НЕ Е НОВИНА! ПРЕМЕСТЕТЕ ГО ДРУГАДЕ! ХОРАТА ЗНАЕХМЕ ТОВА ОТПРЕДИ МЕСЕ ЦИ ПОЛОВИНА!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент