Вкараха "такси" за рязане на торта и масло

Вкараха "такси" за рязане на торта и масло | StandartNews.com

15 лева за нарязване на вече закупена торта – за тази необичайна услуга стана ясно от публикация в социалните мрежи. Потребителка в социалните мрежи разказва, че закупила торта от голяма верига сладкарници, като по-късно поискала да й отрежат само едно парче предварително за 4-годишното й дете.

Оказало се обаче, че тази услуга се заплаща допълнително и то жената трябвало да даде още 15 лв. Публикацията събра много негативни мнения от потребители, а по-късно беше изтрита от социалните мрежи. След проверка на bTV във веригата сладкарници стана ясно, че таксата съществува повече от 20 години, като я наричат „услуга".

Мъж от Велико Търново пък твърди пред БНТ, че заведение в Несебър го е таксувало за маслото, с което са изпържени картофите. Мирослав Дечев останал потресен, когато разбрал от получената сметка, че трябва да плати 1 лев "такса" масло. Сервитьорът разяснил, че маслото е маркирано допълнително, защото клиентът си е поръчал пресни картофи, а не бланширани.

Като плащах сметката се оказа, че имам един лев такса за олио... Да - казах пресни пържени картофи, но в менюто нямаше пресни, а бланширани картофи, т.е. там имаше само пържени картофи на цена 3,50. Отговорът на сервитьора беше, че според него в менюто пържените картофи били 6,50 . Поисках да ми покаже къде точно пише, той не можа да ми покаже никъде 6,50. Върна ми 2 лева ресто и ми каза, да няма проблем айде чао, обяви Мирослав Дечев.

Ние гарнитура нямаме. Имаме само порция пресни картофи, които струват 6 лева и понеже нямаме, както да му маркираме за три лева, затова му маркирахме масло за добавка, отвърна Добри Георгиев, управител на заведението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай