Виждаме с ПИК налога за дома

Виждаме с ПИК налога за дома | StandartNews.com

Жителите на София вече може да използват своя персонален идентификационен код (ПИК), издаден от Националната агенция за приходите, за да проверяват и какви са задълженията им за данъците за жилището и автомобила. Така с един и същи код столичани вече може да проверяват не само данъка върху доходите и вноските за пенсия и здраве, а всичките си налози. Това става възможно, след като Министерството на финансите разшири функциите на информационната система "Матеус".

Така вече е възможен достъпът до интернет страниците на общините с безплатен персонален идентификационен код (ПИК), издаден от НАП. С ПИК жителите на София вече могат да проверяват данъка върху недвижимите имоти, таксата за битови отпадъци, патентния данък, налога за колите, туристическия данък и таксата за притежаване на куче. Плащането на налозите също може да стане по интернет, като се използва дебитна или кредитна карта.

При проявена инициатива и подписване на споразумение с НАП останалите общини също могат да приложат новите възможности на системата "Матеус".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай