Викторина за лидерите на бунта

Слух за партия "Българска пролет" взриви нета, протестиращи отиват на избори

Викторина за лидерите на бунта | StandartNews.com

София. Викторина с въпроси и отговори ще има днес пред Министерство на икономиката, научи "Стандарт". Идеята е на лидерите на протестиращите, които искат да дадат възможност на хората, да задават всякакви въпроси към тях. Това ще стане в 11 ч, когато пред сградата на ведомството отново ще се съберат будни граждани, които да протестират срещу монополите. По традиция всяка неделя в големите градове на страната хората излизат, за да изкажат своята гражданска позиция. Сега обаче шествието ще се превърне в един вид викторина, на която хората ще могат да разпитват обособилите се лидери на протестите у нас. Преди седмица стана ясно, че дори и самите граждански сдружения имат кавги помежду си и не са на една вълна. Всички те обаче твърдят, че ще работят заедно за една по-добра България. Очаква се днес на импровизираната асамблея също да има търкания и провокативни въпроси. Хората най-много се вълнуват от това, дали лидерите имат политически пристрастия и дали не се опитват да яхнат вълната на хорското недоволство и да се възползват за лична облага от нея.

Междувременно Янко Петров, Янаки Ганчев и Ангел Славчев се появиха на протеста на полицаите от синдикалната федерация на МВР. Полицаи искат правителството ще възстанови социалния диалог във ведомството. Идеята им бе подкрепена от вътрешния министър Петя Първанова. Около 150 служители на МВР се събраха в столичния парк "Заимов" на първото открито събрание на полицейските синдикати в България. Протестиращите обаче уточниха, че основните им искания са насочени не към служебното правителство, а към правителството, което се очаква да бъде сформирано след парламентарните избори на 12 май. Междувременно полицаите сложиха своите подписи на мивка от стиропор, на която имаше и пепелник със загасен фас, която ще бъде изпратена в МВР. Така синдикатите слагат край на действията по пиене на вода и пушене на цигари в знак на несъгласие с политиката на ведомството.

Междувременно слух за създаването на предизборно политическо движение "Българска пролет" взриви нета вчера. В друга част на столицата пък част от протестиращите основаха движение "Освобождение", което ще участва в парламентарните избори на 12 май, предаде БНР.

Движението няма да има председател и лидер.

"Ще изметем цялата политическа олигархия, която е в момента. Ще намерим начин. Трябва да се провери и доскорошното управление", закани се говорителят на движението от Пловдив Васил Кльонков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай