Видин обяви бедствено положение заради снега

Видин обяви бедствено положение заради снега | StandartNews.com

Бедственото положение в община Видин остава, въпреки че е осигурен достъп до всички селища. Това заяви Огнян Ценков, кмет на Видин, по повод на обявеното по-рано днес бедствено положение.

„Няма бедстващи хора и селища на територията на общината. Снегонавявания има пътищата към селата Гомотарци, Гайтанци, Въртоп, там трябва да бъдат разширени пътните уастъци. Почистват се улици в селата Покрайна, Дунавци, Търняне, Синаговци, Гайтанци, Слана бара, Генерал Мариново и Пешаково", каза Огнян Ценков.

На заседанието в общината бе посочено, че в с. Войница, снежната покривка достига над 30 см и от снегопочистващата фирма са заявили, че до 22.00 часа положението ще бъде овладяно. Проблемен участък е разклонът за Майор Узуново на републиканския път от с. Иново към с. Гъмзово и разширяването му продължава. Фирмата, която се грижи за снегопочистването в селата Слана бара, Генерал Мариново и Пешаково, е ангажирала допълнителна техника - 3 снегорина.

За град Видин също са се включили в работата допълнително 3 фадроми. Продължава почистването на улици, квартали и пешеходни зони. Огнян Ценков обобщи, че най-сериозният проблем остава подаването на електрозахранване за помпената станция за питейна вода в с. Сланотрън, както и за канална помпена станция в землището на с. Антимово.

Без ток от вчера следобед е помпената станция, която осигурява питейна вода за град Видин и за още 22 населени места в общината. Водоподаването се осъществява от резервна станция.

Всички пациенти на хемодиализа са обгрижени. В Центъра за временно настаняване има 9 лица, има готовност за приемане на още хора при нужда.

В Областния съвет на БЧК е налице резерв за осигуряване на продукти и пособия за около 100 души.

В общината остава в сила и първия етап от плана за действие при високи води на река Дунав, въпреки че нивото вече се понижава под стойностите, които налагат допълнителни мерки. Водният стълб при Видин е 749 см и спада.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай