Великден със "Стандарт"

Всеки ден от Страстната седмица ще имаме специални подаръци за читателите

Великден със "Стандарт" | StandartNews.com

Скъпи читатели,

Великден идва, а с него и нашите подаръци. Както всяка година и сега "Стандарт" ще направи всичко възможно, за да имате храна за душата по време на Страстната седмица.

Ще ви помогнем да се подготвите за най-големия християнски празник - Възкресение. И да научите всичко, което православният канон повелява за всеки ден от Страстната седмица. Да добавите към домашния олтар две икони с лично послание и благословение от патриарх Неофит - Тайната вечеря и падането на Благодатния огън на Божи гроб, който възвестява Възкресението.

Очаквайте всеки ден и горещи репортажи от Атон, където имаме специален пратеник - как монасите съпреживяват пътя на Христос от "Осанна" до "Разпни го".

"Стандарт" ще ви направи съпричастни с историите на изпаднали в беда наши сънародници, които търсят подкрепа. Вече ви разказахме техните истории. Сега ще ви представим развръзката - как с ваша помощ сбъднахме мечти и подадохме ръка за помощ на нуждаещи се. И така заедно станахме участници в най-голямото Великденско чудо - за Възкресението на доброто.

Ще ви предложим и практични идеи за подготовка на празника - как да боядисаме най-красивите яйца, как да си направим козунак, как да сготвим агнешкото. И какъв маршрут да изберем за разходка през празничните дни.

И за да не бъдем голословни, ще ви направим и материални подаръци - талони за пазаруване с отстъпка.

Където и да сте, "Стандарт" ще ви направи съпричастни с най-големия християнски празник!

Страсти от Атон

От понеделник стартираме с горещите репортажи на нашия пратеник в Атон Иван Филчев. Той ще търси отговор на въпроса как драмата между православните братя - Украйна и Русия, се отрази на православното братство в монашеската република. Очаква ни вълнуващ репортаж от руския манастир "Свети Пантелеймон", в който служат и много украинци. Читателите ще научат също какво се случва с килията на Паисий в Хилендарския манастир и кои са българските реликви в светата обител "Ватопед". За кои грехове най-често търсят опрощение миряните, които бият път до Света гора, е другият акцент в репортажите на Филчев.

 

Надежда за героите от "Възкреси доброто!"

В навечерието и на този Великден "Стандарт" се нагърби с мисията да променя съдби. Вече познавате героите на "Възкреси доброто". Ники, който пребори оковите на инвалидната количка и сега мечтае да подреди стиховете си в книга. Отличничките от Тихомирово Светла и Ваня, които учат в коридора, защото нямат детска стая. Талантливият кавалджия Веско, който живее в приют, но се надява да учи в Консерваторията. Невръстните тризначки от Тишевица - Патрисия, Мария и Катя, които нямат обувки, за да си играят на двора. Амбициозните петзнаци от Пирдоп с дипломи за металурзи, които не могат да си намерят работа по специалността. Срещнахме ви и със самотната майка Любомира от Благоевград, която се бори с ипотека от 70 000 лв., завещана й от покойния й баща и иска само да си намери работа.

За доста от героите на "Възкреси доброто" вече има надежда. Какви са щастливите развръзки - четете следващата седмица само в "Стандарт".

16 април, сряда

Пазарувайте изгодно със специалните талони за отстъпка. Ето част от възможностите, които получавате заедно с вестника:

* 10% по-евтини торти и сладкиши от "Теа"

* 15% бонус от цената на пицата в "Дон Вито"

* 10% отстъпка в испанските ресторанти "Бодега"

* 10% намаление от цената в магазините Темпо Спорт

И възможност да изчистим дома си по-евтино за празника

17 април, четвъртък

Списание "Вяра" ни въвежда в ритуалите

Специалното издание на списание "Вяра" ще ни просвети за тайнството на ритуалите от Велики понеделник до Възкресение Христово. От него може да научим кои молитви и кога да отправим, как да опечем обредните хлябове, как и кога се боядисват яйцата за празника.

Изданието е съвместно с Пловдивският митрополит Николай, който отправя своето послание към миряните.

18 април, петък

Голям Великденски брой на "Стандарт" с празнично приложение

Четете:

* Непознатият Спасител - мистерии около личността и Възкресението на Исус Христос

* 10 прилики и разлики между православните и католическите канони и традиции

* В какви цветове боядисват яйцата си политиците и къде палят свещи рокаджиите?

19 април, събота

Икона "Възкресението господне" ще озари дома ви

Синодалната палата е един от архитектурните забележителности на нашата столица. Но малцина знаят, че вътре в нея се крие и истински художествен бисер - синодален параклис, носещ името на свети цар Борис, изографисан от знаменития наш художник Димитър Гюдженов. Копие на фрагмента от стенописа, изобразяващ Възкресението Господне, ще стигне до читателите на "Стандарт на 19 април, събота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай