Велека потопи пътя Ахтопол – Синеморец

Велека потопи пътя Ахтопол – Синеморец | StandartNews.com

Бургас. Река Велека е преляла много над допустимото и пътят Ахтопол – Синеморец е под вода, обяви областният управител на Бургас Павел Маринов.

В момента патрули на Гранична полиция предупреждават никой да не преминава от там. Те ще останат и през нощта, докато не падне нивото на реката. „Синеморец и Резово са откъснати от пътищата, но няма бедстващи.

Токът е спрян в Синеморец, но хората ще изкарат без ток до утре", посочи Маринов. По неговите думи, положението в областта е по-добро от снощи, но това, че продължава да вали означава, че няма да бъде отменено бедственото положение в областта.

Той отново призова жителите на областта да не тръгват на път. В момента комисия от АПИ и общините обикалят критичните точки по пътната мрежа в региона.

Междувременно бедственото положение в Габрово остава, снегът продължава да вали интензивно, обясни кметицата Таня Христова.

Тя уточни, че техниката продължава да работи, осъществява се почистване навсякъде, но снегът продължава да вали, като ситуацията е трудна и тежка за преодоляване. „Основните улици в града са почистени, сега усилията се насочват към страничните и второстепенните", допълни Христова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай