Вътрешният министър обеща: Пожарната в Брусарци ще оцелее

Вътрешният министър обеща: Пожарната в Брусарци ще оцелее | StandartNews.com

Тук съм по поръка на премиера, разбирам вашата болка и за мене е очевидно, че никой досега ни ви е обяснил и не ви е казал за ситуацията в пожарната, каза вътрешният министър Валентин Радев след среща с кмета, областния управител и общинските съветници в Брусарци.

Според Радев голямата грешка е, че хората не са били информирани за предприетите стъпки за запазване на пожарните участъци по места. Той обясни, че МВР е внесло предложение в Народното събрание, изготвено от професионалисти на ГДПБЗН , в което е заложено в населените места с под 5 хиляди жители да останат по двама служители на пожарната. Целта е да бъде спазена друга норма на закона, според която екипите трябва да се състоят от по трима пожарникари.

Министър Радев поясни, че предложението за промяна се разглежда в комисии и изрази надежда, че до месец парламентът ще вземе решение. В този контекст той увери жителите на Брусарци, че участъкът на пожарната в града остава да работи и вероятно няма да бъде закрит.

И министър Валентин Радев и директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов поставиха въпроса за създаването на доброволческо формирование в региона, което да подпомага работата на пожарникари и спасители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай