Василев: Ако ме призоват от прокуратурата, ще се върна

Василев: Ако ме призоват от прокуратурата, ще се върна | StandartNews.com

Виена/София. "Единствената причина за пребиваването ми извън страната е осигуряване на моята лична сигурност", се казва в писмо до медиите, изпратено от Цветан Василев. Той пребивава в Австрия.

Той е категоричен, че ще се яви на разпит, когато бъде призван от прокуратурата, защото изясняването на истината е и в негов интерес.

Ето пълния текст на писмото:

"Уважаеми дами и господа,

По повод многобройните спекулации за „укриването" ми в чужбина, лансирани в публичното пространство, искам да подчертая, че единствената причина за пребиваването ми извън страната е осигуряване на моята лична сигурност, която от своя страна ми позволява да се концентрирам изцяло върху възможностите за оздравяване и стабилизиране на КТБ АД.

Вярвам, че моята активна дейност в тази посока е изцяло в интерес на клиентите на КТБ АД, на служителите на банката, както и на държавата като цяло. Не бих могъл пълноценно и ефективно да работя в полза на преодоляване на кризата в КТБ АД в България, тъй като определени кръгове, желаещи да възпрепятстват моите инициативи на всяка цена, биха имали непосредствена възможност да го направят.

Категорично заявявам, че ще се явя в прокуратурата, когато бъда призован, като акцентирам, че изясняването на истината до голяма степен е и в мой личен интерес.

Искам още веднъж да изразя огромното си съжаление, че в резултат на атаката срещу мен и КТБ АД, пострадаха трима добросъвестни служители на банката, техните колеги, които ежедневно са тормозени и унижавани, а също и хилядите вложители и клиенти на банката, които нямат достъп до своите средства.

Убеден съм обаче, че тази нелепа ситуация, предизвикана от нечистоплътни лични интереси, ще намери благоприятното си решение. Имам твърдото намерение да се боря докрай за възстановяването на КТБ АД и за възтържествуването на справедливостта. Надявам се хората, които вярват в тази кауза, да направят същото.

Моите адвокати ще предприемат всички действия срещу лицата, които смятат, че могат безнаказано да петнят името ми, за да понесат предвидената в закона отговорност за извършеното от тях набедяване.

С уважение, Цветан Василев"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай