Варварство: Роми пребиват изнемощял кон (ВИДЕО)

Варварство: Роми пребиват изнемощял кон (ВИДЕО) | StandartNews.com

Скандално видео с роми, които пребиват изнемощял кон, взриви интернет. Социалните мрежи пламнаха, след като се появи видеото на варварството срещу животното.

Скандалната случка станала на железопътната линия в столичния квартал "Христо Ботев". Клипът с животното е пуснат във "Фейсбук" от Цветан Атанасов, който станал пряк свидетел на издевателството.

Двама мъже от ромски произход се опитвали да накарат коня да тръгне, но животното не могло. Това ги вбесило и те извадили къса верига и започнали да го бият, разказва потресеният Цветан. Той се притекъл на помощ, но мъжете нападнали и него с вила за сено.

"Днес пътувайки по работа, минахме през махалата до летищено "Христо Ботев" и на подлеза, където пътя минава под ж.п. линиите, заварихме каруца пълна със старо желязо, която е препречила пътя. Кончето видимо изнемощяло отказваше да се качи по стръмния наклон. Двамата цигани с него няколко пъти опитаха да накарат животното да се качи, дърпайки го за юздите. След като видяха, че не се получава, извадиха една къса верига и започнаха да бият горкото животно. Излязох от колата и докато стигна при тях то падна на зимята. Единият от тях започна да го рита ядосано, докато лежи безпомощно на земята. Разкрещях им се и престанаха, но насочиха агресията си към мен. Взеха намиращата им се под ръка вила и тръгнаха към мен. Благодарение на моя колега и друг свидетел на случващото се, които се притекоха на помощ, изгубиха кураж. Благодаря Ви хора! След което заснех това видео. Моля Ви споделяйте, това безумие трябва да спре. Те не са хора", разказва възмутеният учевидец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай