Върнаха уволнен митничар за шеф

Върнаха уволнен митничар за шеф | StandartNews.com

Униформеният ще тича 3 месеца от плаца в началническия кабинет

Ексшефът на Свиленградската митница Стефан Марашев отново оглави ведомството. Заповедта му, разписана от директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов на 27 февруари, е за с.д. (съвместяващ длъжността) началник до 28 май. Това означава, че за това време Марашев, който в момента е редови митнически инспектор, ще трябва да лавира между плаца и началническия кабинет.

Стефан Марашев работи в митническата система от края на 80-те години на миналия век. На началническото кресло сяда през 2002 година. Шест години по-късно обаче бе уволнен дисциплинарно за разрешено възстановяване на акциз за милиони левове без правно основание. Две години по-късно Върховният административен съд го реабилитира и върна на поста.
Няколко месеца по-късно Стефан Марашев бе нарочен отново заради имота си в прочулото се като Митничарското село Ставри Димитрово, изградено на 80 % незаконно в чашката на язовир "Ивайловград". По-късно обаче се оказа, че къщата на Марашев не е сред незаконните и дисциплинарното производство срещу него отпадна. След поредния скандал той подаде заявление за преместването му от шефския кабинет на плаца.

Освен заповедта на Марашев, Ваньо Танов е разписал и документ, с който връща на поста зам.-началник на свиленградското ведомство Георги Костадинов. Той ще седне отново в стария си стол след близо година отсъствие. Костадинов бе арестуван с обвинение за трафик на дрога през май 2014 година в дома си в Свиленград при специализирана акция на прокуратурата и ДАНС, след като в служебния му автомобил "Форд Фокус" бяха открити около килограм и половина амфетамини.

В началото на януари тази година обаче обвинението срещу него бе прекратено от Пловдивската окръжна прокуратура с мотив, че не е установена пряка връзка между намерения в колата наркотик и Костадинов. Няколко дни след това със заповед на Ваньо Танов Костадинов бе върнат на работа в свиленградското ведомство като началник на отдел "Митническо оформяне".
Красимира Славова

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай