Външно: Българите да напуснат Сирия при първа възможност

Външно: Българите да напуснат Сирия при първа възможност | StandartNews.com

София. Българските граждани да напуснат Сирия. Това предупреждават от Министерството на външните работи (МВнР). „Поради крайно влошената ситуация по сигурността в Сирия, Министерството на външните работи на Република България отправя за пореден път официално предупреждение към българските граждани - да напуснат страната при първа възможност", пише съобщение на пресцентъра на МВнР.

„Предвид продължаващата дестабилизация на обстановката и критично нарасналата заплаха за сигурността, след многократните предупреждения за напускане на страната, отправени от МВнР чрез българските медии, всяко оставане в Сирия ще бъде изцяло на отговорността на всеки гражданин. МВнР настоятелно препоръчва да не се предприемат и никакви бъдещи пътувания до Сирия до нормализиране на обстановката в страната", предупреждават още от външно министерство.

Всички българи трябва да се въздържат от пътувания до Ливан, освен при крайна необходимост, заради продължаващото усложняване на политическата обстановка в района.

Министерството продължава да следи развитието на ситуацията в Сирия и Ливан. Българските граждани, които вече се намират на територията на Ливан, трябва да се регистрират в Посолството на Република България в Бейрут. Това може да стане по телефона или чрез електронна поща. Те трябва да имат готовност спешно да напуснат района, предупреждават от МВнР.

Контакти на Посолството на Република България в Бейрут, Ливан:
Адрес: BP 11 65 44 Beyrout, Hazmieh, Mar Takla, secteur 6, rue 44
Тел.: +961 5 452 883
Факс: +961 5 452 892
E-mail: [email protected]
Website: www.mfa.bg/embassies/lebanon

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай