Вандали запалиха лифт на Банско

Вандали запалиха лифт на Банско | StandartNews.com

Терористичен акт беляза старта на световната купа. Нощта срещу събота неизвестни за сега лица са запалили електрическото табло, което задвижва влека на писта "Чалин валог." Екип на пожарната е дошъл по-късно и е загасил пожара, но щетите са големи и към момента лифтът е извън строя.

Пистата е една от най-използваните от туристи по време на световната купа. От полицията разследват случая като от фирма "Юлен", концесионер на ски зоната, са предали всички записи от охранителните камери, които да помогнат в разследването.

Инцидентът е втори в зоната след 2006 г., когато имаше анонимна заплаха за поставени бомби в клоновете на "Бъндеришка поляна". Тогава беше извикан специален артилерийски взвод, който обстреля с гаубица склона, за да предотврати евентуален взрив от бомба. Тогава заради инцидента зоната бе затворена за един ден и хиляди туристи не успяха да карат ски.

"За нас това си е чист терористичен акт", коментира за "Стандар нюз" Иван Обрейков, маркетинг директор на фирма "Юлен". "Държавата трябва да се намеси и извършителите да бъдат открити", допълни той.

В дните преди световната купа много неправителствени и екологични организации протестираха срещу желанието на банскалии да имат втори кабинков лифт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай