В Североизточна България усетили най-силно земетресението

В Североизточна България усетили най-силно земетресението | StandartNews.com

Земетресението, което разлюля Румъния тази нощ, е усетено най-силно в Североизточна България. Русе, Варна, Добрич, Силистра, Свищов, Плевен, са градове на страната, от които гражданите са подали сигнали.

В Русе много хора са излезли на улицата, защото смятали, че може да има вторичен трус, съобщава БНР. И уточнява, че част от тях прекарали нощта в автомобилите си.

"В Мизия се усети, в 2ч.и 23мин. Северозапад", пише Милка Кънчева на страницата ни във Фейсбук. И в Лом се усети и то на по ниски етажи в 2 часа и 11 мин.", споделя още Карамфила Ценкова.

Трусът е бил с магнитуд 5,6 по Рихтер и дълбочина 112 км. в земното ядро, съобщават от Националния институт по геофизика на Румъния. Епицентърът му е в Източните Карпати - всеизвестната сеизмологична зона във Вранча, Румъния.

Агенция ТАСС съобщи, че земетресението е било усетено и от жителите на няколко града в централните и южните райони на Украйна, в това число и в столицата Киев. Жители на Молдова също се стреснали, защото тя се намира по-близодо епицентъра. Там също няма данни за поражения.

Повече за труса снощи четете ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай