В Сапарева баня откриха велопарк "Рилски езера"

В Сапарева баня откриха велопарк "Рилски езера" | StandartNews.com

Кметът на община Сапарева баня Калин Гелев откри най-новия велопарк "Рилски езера"

Кметът на Сапарева баня и общински координатор на ПП ГЕРБ Калин Гелев открит най-новия парк за планинско колоездене Чемпиънс Фактори байк парк "Рилски езера". Само в първия си ден от откриването събитието събра на едно място над 400 колоездачи от страната, както и много гости, дошли специално за откриването му. На официалния му старт присъстваха още и съветници от ПП ГЕРБ - Сапарева баня.
Калин Гелев пожела велопаркът да се утвърди като един от най-добрите и предпочитани в България, а на любителите на този вид спорт пожела да го ползват със здраве и да карат внимателно по трасето.

За дните на откриването организаторите бяха подготвили много приятни изненади и интересни събития за любителите на планинското колоездене. Самият проек е съвместна инициатива на Община Сапарева баня, спортен клуб "Чемпиънс Фактори" и "Рила спорт" АД.
Велопаркът се намира на 80 км. южно от София, непосредствено под Седемте рилски езера. Новата придобивка разполага с две изградени трасета: едното от тях е предназначено за дисциплината спускане, а другото е туристическо и е подходящо за начинаещи и средно напреднали колоездачи.

Организаторите споделиха, че предстои изграждане на още планирани трасета: за спускане, ендуро, крос кънтри, както и прочистване и маркиране на вело трасе от долната станция на лифта до град Сапарева баня.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай