Ужасяващо двойно убийство в поморийско село

Ужасяващо двойно убийство в поморийско село  | StandartNews.com

8-годишният му син се отървал на косъм от смъртта

Психично болен мъж уби по особено жесток начин майка си и баща си, а 8-годишният му син се отърва като по чудо. Трагедията се разиграла късно вечерта в петък в поморийското село Горица. 33-годишният Валентин Адамов, известен в селото с прякора Сандо, е нападнал родителите си в пристъп на тежко умопомрачение. Той ги убил с брадва на улицата пред къщата им. Съседи чули минути по-рано страшен скандал в дома им, но никой не обърнал внимание, защото подобни ексцесии не били рядкост в семейството. Валентин изпадал редовно в психични кризи, крещял и заплашвал с убийство, но никой не вярвал, че е способен да изпълни страховитите закани.

В злополучната петъчна нощ Валентин чул как родителите му обсъждат да го изпратят на принудително лечение и превъртял. Мъжът започнал да буйства и да ги малтретира. Всичко се разиграло пред очите на 8-годишният му син Красимир. Валентин хванал майка си Анета и я заключил в спалнята. Опитал да я отрови с мухозол. Баща му Паиско обаче разбил вратата и я измъкнал. В този момент психично болният мъж изтичал на двора и грабнал брадвата, след това на бегом се върнал като се насочил първо към малкия си син. "Бягай бързо навън и викай помощ", изкрещял Паиско към внука си. Момчето хукнало на секундата и това спасило живота му. След него тръгнали баба му и дядо му. Те обаче не успели да се спасят. Полуделият Валентин ги настигнал на улицата, на метри от дома им и ги убил.

Хората в Горица са изплашени до смърт. Те се страхуват, че убиецът Валентин може скоро да се върне и да има още трупове. Мъжът е регистриран в психодиспансера и заради заболяването не носи наказателна отговорност.

"Нищо не могат да му направят, той е луд. Ще го затворят за известно време в психото и след няколко месеца ще го пуснат", тревожат се хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай