Ураганът потроши коли и покриви във Враца

Ураганът потроши коли и покриви във Враца | StandartNews.com

Стихията, която вилня снощи над Враца, не пожали колите на много хора, информира местният konkurent.bg.

Едно от най-опасните места е бил паркингът пред блок 57 в ж.к. "Дъбника", където пораженията са предимно по стъклата на автомобилите.

На тъмно за часове останаха блокове в ж.к. "Дъбника" и квартал Младост, чието електрозахранване беше възстановено около полунощ.

"Силният вятър буквално е отнесъл покриви на къщи, има леко пострадали граждани от паднали керемиди, обобщи кметът на Враца Калин Каменов. - Дървета са паднали върху коли, буквално са унищожени и цели покриви на къщи в някои села, има счупени стъкла. Има паднали електрически стълбове, някои места са без електрозахранване", коментира кметът.

„За щастие няма сериозно пострадали хора. Има леко пострадали граждани от паднали керемиди, от отломки от къщи. Щетите не са малко. До обяд ще имаме първична информация за броя на пострадалите имоти и сгради, както и какво можем да предприемем за най-нуждаещите се, тъй като част от тези сгради са на възрастни хора, които може би на първо време няма да има къде да бъдат настанени", уточни Каменов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай