"Уиз еър" спира полети до Великобритания

"Уиз еър" спира полети до Великобритания | StandartNews.com

Всички полети на нискотарифната авиокомпания "Wizz Air" от София до Бирмингам, Бристол и Донкастър (Шефилд) ще бъдат преустановени от 6 ноември.

От компанията обясняват, че заетостта на полетите до тези маршрути не е отговорила на очакванията и в резултат софийската мрежа е трябвало да бъде оптимизирана. Допълнителният капацитет ще бъде разпределен по други маршрути през следващите месеци.

Пътниците с резервации, засегнати от тази промяна, са информирани и им е предоставена възможност да изберат алтернативен полет от графика на компанията, да им бъде възстановена изцяло платената сума или да получат 120% от първоначално платената тарифа в своя WIZZ акаунт, които да използват за бъдещи резервации.

Единствената дестинация за пътуващите с "Wizz Аir" до Великобритания след 6 ноември остава летище Лутън, Лондон. От компанията посочват, че от март следващата година превозвачът планира пускането на три нови маршрута от София до Лисабон, Ница и Малага. Предвижда се и увеличаване на честотата на осем популярни съществуващи услуги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай