Учител поема кормилото на българската рок община

Учител поема кормилото на българската рок община | StandartNews.com

Нина Ставрева е новият кмет на община Каварна след балотаж, на който тя спечели с убедителна преднина пред независимия кандидат Галя Иванова. Днес Ставрева ще положи клетва заедно с новоизбрания общински съвет на морското кметство и ще ръководи българската рок община Каварна, която стана популярна благодарение на досегашния си кмет Цонко Цонев, който пък ще е общински съветник. Ставрева е член на БСП. За себе си тя казва, че като представител на зодия Овен притежава твърда решителност за постигане на целите, но не действа с рогата напред, а търси винаги поне две гледни точки. Ставрева не крие годините си и споделя, че е на 39 години. Майка на две деца - дъщеря на 13 години и син на 16 години. Съпругът й е служител във фирма, а тя самата досега в продължение на 18 години е работила като преподавател по агроикономически дисциплини в професионалната земеделска гимназия в Каварна "Тимирязев".

"По образование съм аграрикономист и педагог. Обичам професията си и може би сега като кмет ще ми липсва най-много работата с младите хора. Лично мен това да влизам в час всеки ден и да се срещам с младите хора ми действа тонизиращо" - казва Ставрева. Тя изказва категорично несъгласие с твърденията на някои, че днес учениците не четат.

"Децата са умни, но е важен индивидуалният подход към всеки, защото всеки има различни възможности. С индивидуален подход към всяко дете, то успява да се докаже и да покаже какво умее. За мен това е пътят за развитие в образованието" - казва преподавателката.

Ден преди клетвата като кмет Ставрева отказва да коментира каквито и да било въпроси, свързани с програмата й за управление на общината и дори отказва да сподели дали обича рок музика, но пък разкрива, че сред любимите й четива е "На изток от рая" на Стайнбек, като добавя: "Особено харесвам края на книгата - "Ти можеш!". Сред най-любимите неща на новия градоначалник на община Каварна е разговорът с децата й.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай