Учител от Класическата гимназия почина след среща с родители

Учител от Класическата гимназия почина след среща с родители  | StandartNews.com

Учителят по немски в Класическата гимназия Бойко Атанасов припадна по време на среща с родители,  а малко по-късно почина. Трагичният инцидент се разигра в сградата на НГДЕК, където родители и учители се срещнаха, за да разкажат първите какво са обсъждали малко преди това в Министерството на културата.

На срещата в културното ведомство е трябвало да бъде обсъдена съдбата на сградата на Класическа гимназия. Разговорите започнали в 13 часа и продължили до 15:30 часа. Присъствали родители и ученици от НГДЕК. След това те се насочили към сградата на Женския пазар, за да се срещнат и с другите учители и десетки родители.

По време на срещата учителят по немски е припаднал.

"Опитвахме се да го свестим, умираше в ръцете ни", разказаха родители, твърдящи, че, срещата е преминавала в конструктивен тон.

Бойко Атанасов е откаран в "Токуда" с линейката, дошла след 18 минути. Малко след това учителят е починал, информира offnews.bg.

Бойко Атанасов бе един от хората, които основно движеха документацията на Класическата гимназия по въпроса с преместването и беше един от лидерите на лагера, който настояваше НГДЕК да остане в центъра на София.

В същото време, по повод на тиражираните твърдения, че непосредствено до реновираната с европейско финансиране сграда на Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" на ул. "Баба" № 16, едва ли не дори и до самата училищна ограда, ще бъде изграден нов гробищен парк, Пресцентърът на Министерството на културата категорично заявява, че тези инсинуации нямат нищо общо с истината.

В тази връзка от културното министерство припомнят, че с Решение № 270, прието на заседание на Столичния общински съвет /СОС/ на 30 май 2013 г. и подпечатано с официалния печат на Столичния общински съвет, се пристъпи към изработване на проект за подробен устройствен план за нов общоградски гробищен парк в част от землището на кв."Филиповци", който се предвижда да е разположен върху земеделски земи, извън строителните граници. Новопредвиденият гробищен парк в землището на "Филиповци" обаче няма нищо общо с локацията на Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" на ул. "Баба" в кв. "Модерно предградие" - ако някой ден се стигне до неговото изграждане, той ще бъде ситуиран на километри разстояние от престижното училище.

Повече от ясно е, че нито съветниците в Столичния общински съвет, нито ръководството на Столична община биха допуснали до самата ограда на обновената Национална гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" на ул. "Баба" и между жилищните блокове, къщи и улици в кв. "Модерно предградие" да се разпростре нов общоградски гробищен парк. Нещо повече - лансирането на една подобна абсурдна хипотеза в публичното пространство граничи с научната фантастика и определено не прави чест на лицата, които разпространяват тези инсинуации и тиражират абсолютни неистини и нелепици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай