Ученик с тежък рак с първа книга

Ученик с тежък рак с първа книга | StandartNews.com

Първата си книга представи пред столична публика борещият се с тежък рак Иво Христов от Радомир. Момчето има претърпени няколко мозъчни операции в Хановер и вече е на 14 години, а сборникът със страшни разкази "Приятелите умират заедно" е направил още миналата година. Страстен читател от малък, Иво решава да изпробва перото си, да сподели своите идеи и да ни разкаже за своето виждане на света. В книгата са включени пет дълги разказа, в които присъстват стремежът на злото да властва над доброто, злобата, алчността и безотговорността на хората.

Въпреки трудностите, през които Иво преминава, той намира силите и куража да твори и да вярва в добрия изход. Сприятелява с проф. Маджит Самии, дал му втори шанс за живот, и посвещава книгата на него. В обръщението си към читателя момчето споделя, че е хубаво човек да се страхува мъничко и го призовава да прочете разказите му, за да разбере ще предизвикат ли те същото чувство и у него.

Книгата е с цена 14 лева и събраните средства от продажбата на сборника "Приятелите умират заедно" ще бъдат използвани за издаване на следващи вече написани книги от Иво.

В момента момчето провежда лечение с препарата "Авастин-400" и има осезаемо подобрение. След юни преглед в Германия ще покаже какво му предстои. Терапията със скъпото лекарство струва 1683 евро на месец. Който има желание и възможност, може да подкрепи Иво с SMS с текст DМэ iVО на номер 17 777.

Дapитeлcкa бaнкoвa cмeткa е в банка РОSТВАNК - ВG47ВРВт79404078032501 - Ивo Ивoв Xpиcтoв

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай