Ученик с тежък рак с първа книга - Общество - Стандарт Нюз


21:10 ч.

11.05.16

2 мин.

1292

2

0

Ученик с тежък рак с първа книга

от Руми Борисова |

Ученик с тежък рак с първа книга

Първата си книга представи пред столична публика борещият се с тежък рак Иво Христов от Радомир. Момчето има претърпени няколко мозъчни операции в Хановер и вече е на 14 години, а сборникът със страшни разкази "Приятелите умират заедно" е направил още миналата година. Страстен читател от малък, Иво решава да изпробва перото си, да сподели своите идеи и да ни разкаже за своето виждане на света. В книгата са включени пет дълги разказа, в които присъстват стремежът на злото да властва над доброто, злобата, алчността и безотговорността на хората.


Въпреки трудностите, през които Иво преминава, той намира силите и куража да твори и да вярва в добрия изход. Сприятелява с проф. Маджит Самии, дал му втори шанс за живот, и посвещава книгата на него. В обръщението си към читателя момчето споделя, че е хубаво човек да се страхува мъничко и го призовава да прочете разказите му, за да разбере ще предизвикат ли те същото чувство и у него.


Книгата е с цена 14 лева и събраните средства от продажбата на сборника "Приятелите умират заедно" ще бъдат използвани за издаване на следващи вече написани книги от Иво.


В момента момчето провежда лечение с препарата "Авастин-400" и има осезаемо подобрение. След юни преглед в Германия ще покаже какво му предстои. Терапията със скъпото лекарство струва 1683 евро на месец. Който има желание и възможност, може да подкрепи Иво с SMS с текст DМэ iVО на номер 17 777.


Дapитeлcкa бaнкoвa cмeткa е в банка РОSТВАNК - ВG47ВРВт79404078032501 - Ивo Ивoв Xpиcтoв


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:43 · 12.05.2016
Дано не му е последна.
Потребител · 09:03 · 12.05.2016
Румeнe има ли лeк рак?
махлeнски простотии
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент