Тютюнджии плашат с блокада на пътя за Гърция

Тютюнджии плашат с блокада на пътя за Гърция | StandartNews.com

Благоевград. Последен шанс дават тютюнопроизводителите от Неврокопския край на фирмите, които изкупуват продукцията им. Това стана ясно след събиране във вторник следобед в Гоце Делчев.

Търпението им се изчерпва в четвъртък. Тогава ще има среща при земеделския министър Димитър Греков на представители на браншовите организации и на изкупвачите. „На тази среща ще поставим нашите категорични условия. Първото е незабавен старт на изкупната кампания във всички населени места, където се отглежда тютюн. Второто е средната изкупна цена да не бъде под 6,50 лева за килограм, каквато бе миналата година. Това трябва да се случи в цяла България, където се отглежда ориенталски тютюн. Не ги ли изпълнят, хората се вдигат на бунт", каза кметът на община Сатовча и председател на Сдружението на производителите на ориенталски тютюн Арбен Мименов.

Ако няма резултат, то в петък хиляди тютюнджии ще блокират пътя за Гърция край село Господинци хи ще запалят десетки бали с готова продукция. Началото на протеста е в 14,00 часа и ще продължи до 16,00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай