Турски гастербайтери убиха двама на пътя

Турски гастербайтери убиха двама на пътя | StandartNews.com

Гастербайтери пътуващи от Германия към Турция предизвикаха серия от пътни инциденти у нас. Двама души загинаха след като турчин помете моторите им с мерцедеса си на изхода на Драгоман. Движението временно бе отклонено по стария път след граничния пункт Калотина. Прибиращият се от Германия гастербайтер буквално е помел двама мотористи, след което колата му е паднала от мост. Шофьорът и пътуващите с него по чудо са оцелели. Други четири коли на гастербайтери катастрофираха на километър 62 и 67 на магистрала "Тракия".

Турците се движили в колана и автомобилите им се блъснали един в друг. При сблъсъка са пострадали двама българи мъж и жена, като мъжът е в пловдивската болница в критично състояние. Заради инцидента се образува огромна колона от автомобили в посока Бургас. Разчистването на смачканите коли продължи няколко часа, което допълнително предизвика напрежение сред шофьорите пътуващи към морето.

„Пострадалият е 29-годишен българин, който е с тежка черепно-мозъчна травма. В момента колегите го обработват, но е неконтактен и неадекватен", обясни д-р Вълчев от МБАЛ Пазарджик. При катастрофата на 67 км от магистралата гастербайтери са блъснали кола с майка и дъщеря. „Те също се обработват. Майката е с черепно-мозъчна травма, има и гръдна травма, а дъщерята не е сериозно пострадала", допълни д-р Вълчев.

Нововъведеното ограничение за движение на тежкотоварни камиони с тегло над 12 тона пък не се спазваше, видя репортер на "Стандарт". Тировете се движеха плътно в колона един след друг и допълнително изнервяха водачите. 30 души са ранени при катастрофи през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. В страната са станали 21 пътнотранспортни произшествия, при които има петима загинали и петима с опасност за живота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай