Цветан Василев се показа, отиде в полицията

Цветан Василев се показа, отиде в полицията | StandartNews.com

Белград. Мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев се показа пред журналисти в Белград, предаде специалният кореспондент на в. "Стандарт" Захари Белчев.

Точно в 12,30 часа сръбско време издирваният от Интерпол до понеделник банкер Цветан Василев дойде пеша в полицейския участък в Белград, придружен от адвоката си.

Василев заяви, че след решението на Апелативния съд в София, с което остава мярката му за задържане от 72-часов арест, няма да се връща доброволно в България, а ще изчака абсолютно цялата процедура в законовия срок пред Висшия съд в Белград по искане за екстрадация от страна на българските власти.

Банкерът коментира, че "ще се върне в България, когато се чувства сигурен". Очаква се Василев да поиска политическо убежище в Сърбия.

Запитан дали ще го направи, той отговори: "Все още не съм решил, обмислям този вариант". 10 минути след като влезе в полицейския участък да се разпише, банкерът напусна полицията и отново придружен от адвоката си, се отправи към хотела "Скуеър найн", в който е отседнал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай