Цвета Караянчева се включи в "Мъдростта на розата"

Цвета Караянчева се включи в "Мъдростта на розата"

Цвета Караянчева се включи в "Мъдростта на розата" | StandartNews.com

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на Празника на розата в Казанлък, който започна с възстановка на розобер и демонстрация на старинно розоварене в розовите градини край града. По-късно Цвета Караянчева посети Музея на розата и се включи в традиционното празнично шествие, което тази година е под надслов "Мъдростта на розата". Това съобщават от пресцентъра на Народното събрание.

Изключително щастлива съм, че сме заедно на най-вълнуващия, най-колоритния ни празник. Днес този прекрасен български край продължава да ни озарява с великолепието си, да ни обгръща с пъстрота и изящество, да пленява очите и сърцата ни с хубост, е отбелязала Цвета Караянчева.

Розата е символ на България от векове, не само божествен дар от природата, но и послание към света. Тя е самочувствие и гордост за България и национално богатство, е заявила още председателят на Народното събрание, цитирана в съобщението. Караянчева е припомнила, че вече 350 години нашето розово масло е ненадминато в целия свят и 115 години след първото си издание фестивалът на розата продължава да събира и сприятелява хора от близо и далеч.

Председателят на парламента е пожелала на казанлъчани да се гордеят със своята история и традиции и да предават това чувство на приемственост на своите деца и внуци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай