Циганско лято в началото на ноември

Циганско лято в началото на ноември | StandartNews.com

София. Циганско лято ще имаме в началото на ноември, съобщи вчера синоптикът от ТВ-МЕТ Симеон Матев. Температурите в първите дни на следващия месец може да стигат до 10-15 градуса.

Като цяло зимата също ще бъде по-топла от нормалното, макар че ще има и студени периоди. Такъв например ще има в края на януари, посочи той.

Преди циганското лято обаче ни чака една седмица студ с много динамични промени на времето. Температурите, които вчера масово бяха между 20 и 27 градуса, падат с около 15. Ще има силни дъждове, най-интензивни в Югозападна и Централна България, като на места валежите ще стигнат до 50 литра на кв. м. В петък следобед ще нахлуе арктичен студ от североизток. Очакват се силни ветрове и дъжд, който по високите места и Предбалкана ще премине в сняг. В Троянско, Габровско и над Елена дори ще има условия за тънка снежна покривка.

Сериозни санкции грозят снегопочистващите фирми, които обработват София, ако не си вършат работата. Това съобщи вчера кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Ако фирмата допусне над 5% от територията, която обработва, да остане непочистена, няма да получи заплащане, закани се градоначалникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай