Цецо Мустанга полетял от балкона дрогиран

Нова версия за самоубийството на богаташкия син

Цецо Мустанга полетял от балкона дрогиран | StandartNews.com

Разпитаха чернокосо момиче, видяно за последно с него

Версията, че богатият пловдивски наследник Цветомир Никитов, по-известен като Цецо Мустанга, се е самоубил заради жена, може да се окаже квартална клюка. Ако се потвърди втората най-коментирана причина за фаталния край на младия мъж - дрогата, в тази посока ще работят през следващите дни разследващите. Това е и по-вероятната версия, тъй като богат и харесван младеж като Цецо, който е бил сред най-желаните ергени под тепетата, едва ли би хлътнал толкова по момиче, че да сложи край на живота си, бяха коментарите от деня след смъртта на единствения син на бизнесмена Стефан Никитов.

От близки до разследването хора "Стандарт" научи, че в момента, когато е взел фаталното решение, Цецо Мустанга е бил под действието на опиати. Остава да се разбере дали се е надрусал заради нещастна любов, или наркотиците са го накарали да извърши необмислената постъпка. Много е вероятно също изобщо да не е имал намерение да се самоубива, а да е искал да види какво ще стане, ако скочи от прозореца. Това отново му е дошло наум под влияние на дрогата, защото здравомислещ човек не може да си прави подобен експеримент, коментираха още от полицията. Остава и

версията, че е имало момиче

при Цецо в момента или малко преди да се самоубие. Следователите са категорични, че дори и да е имало девойка обаче, Никитов е скочил сам, а не е бил блъснат. Днес униформените разпитаха чернокосото момиче, което е видяно за последно с него часове преди смъртта му. 

Младият мъж полетя около полунощ в неделя от прозорец в апартамент на петия етаж на ул. "Петко Д. Петков" 51. Жилището е фамилна собственост на Никитови, но Цецо живеел в него сам, докато родителите му обитават баровска къща в пловдивския Бевърли хилс - село Марково. Неволен свидетел на трагедията е станал съсед на младежа, който излязъл да пуши на терасата и в този момент видял комшията как се опитва да прескочи перваза. Извикал му да спре и да не прави глупости, като в същия момент хукнал към апартамента му. Но тогава

чул чупенето на клони

и страшния удар от човешко тяло на земята долу. За секунди се събрали много хора, тъй като дори и в този час мястото е оживено от намиращите се наблизо заведения и таксиметрова стоянка. След броени минути на място дошла полиция и линейка, но лекарите само констатирали смъртта на младия мъж.

Във вторник в целия квартал усилено течаха разпити на комшиите на Цветомир. Много от хората в неговата кооперация разказали, че допреди година той сменял като носни кърпички девойките. Всяка вечер се прибирал с различна красавица, но изведнъж спрял с безразборните връзки и се хванал с русокоса хубавица, в която видимо бил влюбен. Идилията им обаче продължила по-малко от година. От два-три месеца Цецо отново бил сам, като според думите на комшиите станал мълчалив и изглеждал депресиран. Блондинката повече не се появявала с него, но във фаталната неделя няколко човека го видели да прибира от площадката пред блока чернокоса хубавица. Момичето било изключително красиво и много модерно облечено. Имало дълга коса и перфектен грим, а

в тялото била като манекенка

Имало обаче нещо неадекватно в поведението й и хората предполагат, че е била или пияна, или дрогирана. Цецо я качил в апартамента си, но после никой не я е видял. Днес полицаите са я разпитали какви точно са били взаимоотношенията му с него. Ако е била до последно с Мустанга, вероятно е избягала в суматохата около самоубийството.

Вдигат му гробница в Куртово Конаре

Баща му е диабетик, получил тежка криза след трагедията

Съсипаните от мъка родители на Цветомир ще му построят гробница. Това разказаха хора от траурната процесия, която изпрати Мустанга в последния му земен час. Той бе погребан в родното място на баща му - Куртово Конаре, а цялото село се събра на погребението. Цецо бе положен в един гроб с дядо си, който се споминал преди година. След като минат 40 дни, баща му ще му изгради гробница, а към нея и огромен паметник.

И майка му, и баща му го изпратиха до гробището, но не бяха на себе си от загубата. Единствено лекарствата им помагаха да се държат на крака. Хора от селото разказаха, че Стефан Никитов, който е диабетик, получил страшна криза след случилото се и бил много зле със здравето.

Хората от Куртово Конаре жалеха и момчето, и бащата едновременно. Не спираха да се чудят как може такова нещастие да сполети толкова добри хора като Никитови. Почти нямало беден човек в Куртово, който да не е видял добро от тях. Помагали финансово на социално слабите да си платят здравните осигуровки, давали работа на безработните комшии, както и пари на много хора в затруднено положение, за да покрият нуждите си. Стефан често подкрепял със средства проявите на местното читалище "Любен Каравелов", а всяка година бил сред спонсорите и на традиционния фестивал на чушката и домата, който се провежда през есента в Куртово Конаре.

Никитови натрупали богатство от нулата

Родителите на Цецо са сред най-богатите в момента пловдивчани. Държат най-големия склад за месо и колбаси на Брезовско шосе. Участват в управлението на 4 фирми и имат дялове в 5 дружества с дейности в областта на производството на пелети, търговия с храни, с автомобили, хотелиерство, земеделие.

Хора от пловдивското село Куртово Конаре, откъдето е родом бащата на Мустанга Стефан Никитов, разказаха, че започнал от нулата. Преди демокрацията двамата с жена му работели в местната консервна фабрика. Не били обикновени работници, но се трудели за по една заплата, като всичките им колеги. В началото на 90-те обаче се усетили, че има хляб в частния бизнес и са сред първите, които наели склад в огромната база на "Брезовско шосе" в Пловдив. Постепенно го развили и се разраснали. После дошли участията в други фирми и компании, като основната им дейност е търговия с месо и колбаси.

Цецо също помагал в семейния бизнес, но в същото време следвал в ПУ "Паисий Хилендарски", където преди няколко месеца се дипломирал като бакалавър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай