Цацаров лично поема разследването за "Миджур"

Цацаров лично поема разследването за "Миджур" | StandartNews.com

София. Главният прокурор Сотир Цацаров лично поема ръководството и координацията на разследването на взривовете край село Горни Лом, след които 15 души още са в неизвестност, съобщи говорителят на държавното обвинение пред "Фокус".

В същото време беше опровергана информацията, че прокуратурата е дала разрешила за навлизане в района на завода край село Горни Лом, тъй като няма как, преди да са започнали действия по разследването там да бъде допуснат когото и да било.

Образувано досъдебно производство, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров на място е изпратен втори екип от следователи от Националната следствена служба (НСлС).

Процесуално-следствените действия продължават и към момента и се ръководят на място от окръжния прокурор на Видин. Предстои изземване на документация в Административната сграда на завода в Горни Лом, която е запечатана и поставена под охрана.

Претърсен е офисът на фирмата – собственик на завода за боеприпаси в гр. София и предстои изземване на цялата документация. Разпитват се множество свидетели. След като инженерните специалисти потвърдят, че условията за безопасност са налице, ще започне оглед на местопроизшествието. В момента сапьорни части обследват мястото на взрива.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай