Трупът, открит край Царево, е на изчезналата полякиня Йоана

Трупът, открит край Царево, е на изчезналата полякиня Йоана | StandartNews.com

Бургас. Трупът, който бе открит в морето край Царево, е на изчезналата полска туристка Йоана Станик, съобщиха от бургаската окръжна прокуратура. Тялото на момичето, което се водеше за безследно изчезнало, е било идентифицирано чрез ДНК-експертиза.

Съмненията, че трупът може да е на Йоана, се зародиха веднага след като той бе изхвърлен от морето. Оранжева гривна на ръката й бе основният отличителен белег, който подсказа самоличността й. Вече няма никакво съмнение, че изчезналата туристка е мъртва, но все още не е ясно какви са причините за смъртта.

От окръжната прокуратура в Бургас съобщиха, че е заведено досъдебно производство по чл. 115 от НК за убийство срещу неизвестен извършител. "Това обаче в никакъв случай не означава, че Йоана Станик е била убита. До момента няма никакви доказателства в подкрепа на тази теза. Назначили сме две съдебно-медицински експертизи, резултатите от които ще покажат каква е причината за смъртта", коментира говорителят на окръжната прокуратура в Бургас Красимира Кателиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай