Трима в болница след бой между иракчани и афганистанци

Трима в болница след бой между иракчани и афганистанци | StandartNews.com

Трима души са приети в болница с наранявания след масов бой между имигранти в центъра за бежанци в кв. "Военна рампа" в столицата. Единият от имигрантите дори скочил от втория етаж на сградата на бежанския център, уточниха от МВР.

Скандалът избухнал между иракчани и афганистанци около 22,15 часа, като причините не са ясни. Млатенето продължило около 15-20 минути, а около 22,30 ч бил подаден сигнал в СДВР. Оттам пратили три патрула на Второ РПУ, но когато стигнали, данданията била приключила. Няма арестувани заради инцидента, отчасти и заради нежеланието на чужденците да разкажат какво се е случило. Скандалът е възникнал между две групи бежанци - от Афганистан и Ирак.

Накрая пристигнали две линейки, които откарали трима наранени в болници. Най-вероятно причината за скандала и боя са вътрешни конфликти между самите бежанци, казват от СДВР. Междувременно вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова отчете 30% по-малко нелегални мигранти спрямо миналата година.

"Общо е мнението, че на практика "Балканският маршрут" е затворен към този момент има пренасочване на бежанските вълни на юг. Този факт не ни успокоява напълно, защото става въпрос за един процес, който във всеки един момент може да се обърне", смята вътрешният министър. Според нея няма преки рискове, но българските служби следят ситуацията и имат готовност да променят организацията по охрана на границата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай