Три дни мъгла убиец

Три дни мъгла убиец | StandartNews.com

София. Мъгла убиец ще покрие страната ни утре вечер. Очаква се в нощта срещу неделя у нас да влезе леденият циклон от Сърбия. Той ще се задържи поне до сряда. Непрогледната пелена ще пада сутрин и вечер, твърдят синоптиците. Тя ще принуждава шофьорите да отбиват от пътя, тъй като видимостта ще става под половин метър.

"Наричаме я убиец, защото се спуска непредвидено и не само в низините", обясниха още метеоролози. Те предупреждават шофьорите да са изключително внимателни, защото в комбинация с гъстата мъгла се очакват и заледявания по шосетата. Още днес живакът в термометрите ще падне до минус 5 градуса в отделни района на страната. А сняг ще вали не само в планините. Западната ни съседка вече е в плен на зимата.

Времето в събота 

Освен върху зимните температури, които се очакват за голяма част от страната, акцентът за събота пада и върху очакваните обилни валежи в Централна Южна и Югоизточна България. Лошото време в събота ще се допълва от умерен, силен вятър от североизток, който ще засилва усещането за студ най-вече на север от Стара планина. Подходящи изглеждат условията за сняг в Предбалкана и по високите полета.

В края на деня, нощта на неделя, преваляванията над Западна България ще спират, но такива все още ще има над централните и източни части. Максимални температури от +3° до +8°, в крайните южни райони до +12°.

Видин 3°/7° облачно с дъжд
София 0°/4° облачно със сняг
Благоевград 3°/6° облачно с дъжд и сняг
Сандански 6°/10° облачно с дъжд
Плевен 2°/4° сняг
Велико Търново 0°/3° сняг
Пловдив 3°/6° дъжд
Кърджали 3°/9° дъжд
Русе 1°/4° облачно
Ямбол 5°/9° дъжд
Варна 9°/11° дъжд
Бургас 9°/12° дъжд

Неделя 2°/7° дъжд и сняг на места 20%
Понеделник 2°/7° облаци на места 10%
Вторник 3°/8° дъжд и сняг на места 15%
Сряда 3°/10° облаци на места 5%
Четвъртък 4°/11° облаци на места 0%

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай